Categorii
Proiecte de case inedite

Vezi cum arata casa cu baie, bucatarie, living si dormitor in doar 9 mp – IMAGINI

casuta 9 metri patrati pe platforma din lemnDe la un an la altul, conceptul de micro casa ecologica se dezvolta tot mai mult, aparand noi si noi modele de constructii modulare prefabricate compacte, usor de adaptat in mediul urban si nu numai.


Iti poti imagina ca in doar noua metri patrati pot incapea o baie, o bucatarie, un dormitor si un dormitor? Chiar daca pare greu de crezut, un cuplu de francezi inventivi care practica de ani buni turismul ecologic a demonstrat ca acest lucru nu este imposibil.

Nathalie si Louis Blanco au creat Carré d’Etoiles, un concept unic de casuta prefabricata din lemn ce poate fi folosita atat in calitate de locuinta permanenta de catre persoanele tinere din mediul urban, care petrec foarte putin timp acasa, cat mai ales in calitate de casuta de vacanta.

Casutele ecologice Carré d’Etoiles au amprenta de 3 x 3 metri si sunt confectionate din lemn masiv de cea mai buna calitate, atat la interior cat si la exterior. Fereastra luminator in forma de hublou din tavanul constructiei cubice este elementul care o face unica. Si asta deoarece dormitorul compus dintr-un singur pat matrimonial se afla chiar sub fereastra tip hublou, oferind in timpul noptii o splendida panorama a cerului instelat.

De altfel, producatorii ofera in pretul de vanzare si un kit astronomic, compus dintr-un telescop in valoare de 500 Euro, o harta astrala si mai multe jocuri de astronomie, facand din casutele din lemn mini observatoare astronomice portabile, dimensiunea redusa a acestora facandu-le usor de transportat.

Suprafata de doar 9 metri patrati a micro casei din lemn a fot impartita cu ingeniozitate, astfel incat sa contina toate facilitatile necesare unei vieti normale. La parterul constructiei cubice este amenajat un mic living open space, o chicineta, baia (compusa din doua incaperi) si un dressing compact. Pe o scara din lemn verticala se face accesul spre dormitor, adica spre un pat matrimonial cu dimensiuni 160×200 cm, montat chiar sub luminatorul din tavanul casei.

casuta mica lemn 9 metri patrati luminator tavan deasupra patului

Livingul minuscul este dotat cu o canapea extensibila de doua locuri, doua masute sub care sunt ascunse doi tabureti prevazuti cu spatii de depozitare in interior, un televizor cu ecran plat, montat pe perete si un semineu electric, care asigura si incalzirea intregii case ecologice.

Chicineta sau bucataria ultra compacta este dotata cu un mini frigider, o chiuveta, o plita vitroceramica cu doua ochiuri, un cuptor cu microunde, un dulap cu cateva vase pentru gatit. Si pentru ca suprafata modesta ca casutei din lemn n-a permis amenajarea unei bai ca la carte, chiuveta de bucatarie tine si loc de lavoar de baie. Tot din acest motiv dulapul de deasupra ei a fost prevazut si cu o oglinda.

Tot din considerente ergonomice, baia a fost impartita in doua incaperi separate: cea in care a fost amenajata o cabina de dus si cea in care a fost montat wc-ul.

La interior, casutele cubice prefabricate sunt finisate integral in lemn masiv, peretii fiind imbracati in lambriu, iar pardoseala placata cu parchet de calitate superioara.

Din pacate, pretul unei astfel de case nu este deloc mic, ridicandu-se la suma de 30.900 Euro, cu toate dotarile si piesele de mobilier mentionate mai sus incluse. Contrar acestui fapt, inventatorii Carré d’Etoiles sustin ca o astfel de investitie merita, mai ales in cazul hotelurilor si pensiunilor care isi vor amortiza 20% din suma investita in primul an de exploatare si 30% in cel de-al doilea, in conditiile in care casa se va inchiria cu 89 Euro pe noapte, cu mic dejun inclus.

In prezent, sotii Nathalie si Louis Blanco inchiriaza in regim hotel 23 de astfel de casute ecologice situate in podgoriile din Valea Loarei, la doar 8 km de Castelul Montreuil Bellay, incurajand si alti promotori ai turismului ecologic sa investeasca in aceste mini observatoare astronomice din lemn.

sursa foto: carre-detoiles.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *