Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Accente rustice chic in casa unui designer norvegian – IMAGINI

living stil nordic canapea coltar si masuta de cafea din cufar vechi lemnDupa ani de zile in care a facut demonstratii de talent in materie de amenajari interioare prin diverse case si apartamente, designerul norvegian Tahani Aiesh si-a renovat si decorat propria locuinta.


In urma cu aproape doi ani, Tahani si sotul sau au cumparat o casa cu etaj veche dintr-un cartier rezidential din Oslo, capitala Norvegiei, pe care au transformat-o intr-un camin ce le reflecta personalitatea, pasiunile si gusturile si in care se simt minunat, alaturi de fiul lor.

Pe langa modificarile la nivelul structurii (desfiintarea, consolidarea sau mutarea anumitor pereti interiori), care au permis o reconfigurare mai ergonomica a spatiului, designerul a tinut in mod special sa-si decoreze locuinta cu cat mai multe piese de mobilier, accesorii si decoratiuni vechi, reconditionate sau cu exemplare handmade, confectionate de ea si sotul sau. Un exemplu este vechiul banc de tamplarie, vizibil macinat de trecerea vremii, folosit pe post de birou de catre cei doi soti (vezi mai jos foto).

De altfel, talentul si priceperea proprietarei pot fi vazute peste tot in casa, imbinarea elementelor moderne si noi cu unele vechi, cu puternic iz rustic, fiind o provocare pe care nu multi reusesc s-o duca la bun sfarsit.

Priveste cat de firesc arata mobila moderna din bucatarie, cumparata din Ikea, alaturi de rafturile, etajerele si suporturile de diferite forme, varste si culori dispuse pe peretele de deasupra blatului de lucru sau alaturi de masa si scaunele vechi country chic de culori diferite. Sau canapeaua coltar din zona de living alaturata unui cufar vintage din lemn, transformat intr-o superba masuta de cafea.

Mi-au atras atentia in mod deosebit nisele din perete, construite special pentru depozitarea eleganta si comoda a lemnelor de foc, care sunt un element de decor in sine, pe fundalul alb al peretelui in care sunt stivuite.

Inca ceva. Mi-au placut absolut toate oglinzile din casa designerului norvegian. Mai precis, ramele oglinzilor. Preferata mea este oglinda mare din dormitor, cu rama confectionata din bucati de lemn masiv foarte uzat, dar imi place foarte mult si contrastul creat de rama oglinzii din baie si faianta alba si moderna de pe perete.

Toate acestea si multe alte detalii decorative fermecatoare, asortate cu iscusinta de proprietara casei, pot fi vazute in galeria foto de mai jos.

Sursa foto: boligpluss.no

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *