Categorii
Proiecte de case inedite

Biroul din copac – locul in care muncesti cu placere – IMAGINI

2-biroul casa din copac de 16 metri patrati acoperis fluture


Stim cu totii ca decorul si atmosfera de la serviciu iti pot influenta starea de spirit si cheful de munca. In cazul unui artist californian cheful de munca nu este o problema, de cand s-a mutat in noul birou – o neobisnuita casuta din copac cu suprafata de doar 16 metri patrati.

Amplasata pe culmea unui deal cu vedere spre centrul orasului Los Angeles, casuta din copac cu design neobisnuit este biroul, sanctuarul si atelierul de creatie al unui artist iubitor de natura care, ajutat de o echipa de arhitecti ingeniosi, a reusit sa-si transforme proiectul mult visat in realitate, denumindu-l Banyan Treehouse (trad. Casuta Banyan din Copac). Banyan este o planta atipica, misterioasa, considerata a fi una dintre minunile naturii, renumita, printre altele, pentru capacitatea de a se dezvolta si creste prin simpla insamantare in lemnul de pe acoperisurile pagodelor – o veche practica a preotilor budisti. De altfel, in multe culturi asiatice copacul Banyan este denumit „arbore templu”.

Spre deosebire de constructiile clasice din copac, realizate din lemn, destinate mai degraba momentelor de joaca ale copiilor, biroul artistului californian are o structura solida din beton, finisaje de inalta clasa, dar si toate utilitatile unui birou in toata regula: curent electric, apa curenta si chiar un godin din fier, ce asigura caldura necesara in noptile racoroase. Si desi poarta numele de casuta din copac, constructia de 16 metri patrati este ridicata pe piloni din otel, adanc inradacinati in pamant, ce sustin fundatia de beton; trei dintre acestia trecand prin structura casei si strapungand acoperisul in forma de fluture. Asadar, iata si explicatia denumirii Banyan a casutei birou. Iar in acest fel, pinul batran ce a inspirat ideea constructiei a ramas intact, tulpina sa putand fi vazuta prin fereastra din pardoseala biroului aflat la inaltime.

In ciuda dimensiunilor modeste, casuta este perfect functionala, fiind dotata cu un birou pozitionat in fata unei ferestre cu priveliste panoramica asupra imprejurimilor impadurite, o canapea fixa, ideala pentru momentele de relaxare din pauzele de munca, un frigider ce pastreaza bauturile la rece, un televizor, dar si un wc cu apa curenta. Si pentru ca biroul este folosit adesea si in calitate de camera de oaspeti, inventivul proprietar a amenajat un dus in aer liber, in intrandul terasei prin care se face accesul spre neobisnuita casuta.

Nu-i asa ca ai munci cu mai mult spor intr-un astfel de birou?

sursa foto: rockefeller-pa.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *