Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Bucataria de vara – un vis in aer liber. 15 IMAGINI

model bucatarie de vara rustica cu gratar si cuptor pe foc de lemne


Visezi la o bucatarie de vara in curtea casei tale, unde sa-ti petreci serile din sezonul cald, alaturi de rude, prieteni si colegii de munca, la un gratar, o pizza coapta pe foc de lemne si la un pahar, dar nu stii ce ar trebui sa contina si cum ar trebui sa arate?

Bucatariile in aer liber se numara printre cele mai dorite achizitii ale celor care au o casa la curte si vor mai mult decat un traditional gratar, pe care pot frige carnati, mici si fripturi. Astazi, tot mai multa lume alege sa-si construiasca o bucatarie de vara, dotata cu tot ce contine o bucatarie obisnuita de interior (plita, chiuveta, dulapuri de depozitare, blat de lucru si chiar frigider), dar si ceva mai mult: gratar, cuptor si chiar un bar cu scaune inalte.

Bucatariile de vara mai au un avantaj pe care nu-l poti trece cu vederea: sunt amenajate in aer liber, inconjurate de verdeata si scaldate de sunetele naturii. De aceea atmosfera unei bucatarii de interior nu se va ridica niciodata la nivelul celei din bucataria amenajata in curtea casei.

Care sunt elementele necesare amenajarii unei bucatarii de vara?

Construita chiar sub cerul liber, intr-un foisor sau la umbra unei pergole imbracate in plante cataratoare, bucataria de vara va fi, neindoielnic, vedeta curtii tale. Designul unei bucatarii amenajate in exteriorul casei va fi definita de preferintele tale, dar si de suprafata pe care vrei s-o aloci zonei de gatit in aer liber. De obicei, o astfel de bucatarie contine un gratar, un cuptor, o chiuveta si un blat de lucru sub care sunt prevazute dulapuri pentru depozitarea vaselor si ustensilelor de gatit. Daca dispui de resurse financiare si vrei mai mult decat strictul necesar poti investi in constructia unui semineu de exterior, ideal pentru serile racoroase, in fata caruia poti aseza o canapea si cateva fotolii.

Majoritatea bucatariilor de vara sunt dotate cu mobila inzidita, pentru a rezista oscilatiilor de temperatura, umezelii si expunerii la razele solare. Pentru finisarea mobilierului inzidit se poate recurge la placarea cu piatra naturala sau la caramida si la elemente decorative din lemn, dandu-i astfel un aspect rustic, asociat adesea cu amenajarile exterioare.

In imediata apropiere sau la o mica distanta de zona de preparare a mancarii trebuie amenajat un loc de luat masa. O solutie practica, de efect, ideala mai ales pentru spatiile mici, sunt barurile inzidite, placate si ele cu piatra naturala, inconjurate de scaune inalte. Daca dispui de mai mult spatiu, poti achizitiona o masa din lemn masiv de 10-12 persoane, pe care o poti monta la cativa metri de gratar.

Un răspuns la “Bucataria de vara – un vis in aer liber. 15 IMAGINI”

Sunt superbe si sunt atatea modele ca nu stii ca sa alegi. Desigur mai depinde si de bugetul de care dispui. Eu nu mi-am amenajat inca curtea si nu am gratar, dar acum am idei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *