Categorii
Proiecte de case inedite

Containerele sperantei – o casa spectaculoasa construita din doua containere maritime

6-exterior casa din containere maritime costa ricaLa o distanta de doar 20 de minute de San Jose, capitala Costa Ricai, intr-un superb decor muntos, doi tineri indragostiti de natura si-au construit o casa moderna din doua containere maritime reciclate, pe care au denumit-o Containerele Sperantei.


Din dorinta de a avea o casa cat mai compacta, dar moderna si totodata ieftina, familia Peralta a ales sa foloseasca in calitate de structura de baza a constructiei containerele maritime, pe care le-au modificat in baza proiectului realizat de arhitectul Benjamin Garcia Saxe. Practic, cele doua containere aduse la fata locului au fost montate pe piloni din beton, ce tin loc de fundatie.

Pentru a mari aria viitoarei locuinte, containerele maritime reciclate au fost pozitionate la distanta unul de celalalt, intre ele creandu-se un culoar inchis cu sticla in ambele capete si prevazut cu ferestre de-a lungul intregului tavan, obtinandu-se astfel o excelenta ventilatie a casei.

In acest fel, s-a obtinut o locuinta moderna de aproximativ 100 metri patrati cu doua dormitoare (unul mare, matrimonial si unul mic, de o singura persoana), un living si o bucatarie amenajate intr-un spatiu comun, un dressing si o baie imensa in care a incaput o cada. Datorita ferestrelor mari, toate camerele locuintei sunt scaldate in lumina naturala.

Sursa foto: benjamingarciasaxe.com

4 răspunsuri la “Containerele sperantei – o casa spectaculoasa construita din doua containere maritime”

Noi proiectam si construim pe acst sistem constructiv dar folosim module metalice noi. Ne ocupam cu Autorizatii, Proiectare si Executie si referitor la proiectele noastre va las pe voi sa decideti. Search numele firmei: 3D smART set

3D smART set – Redefineste-ti Stilul!
Brasovean Radu – 0749.185-629

Pt 2 containere , cu fundatii demotabile , trebuie autorizatie , impozit .. ?
Daca tot sunt pusi pe niste piloni , ar fi trebuit facut mai inalti pilonii , pt facut garaj , depozit , sera etc sub containere ..
Nu pare o locuinta in care sa se simta cineva in siguranta in Romania ..

pentru ca in Romania trebuie sa ai SUV iar din cei 500m2 de pamant 350 sa fie casa – cu etaj – si restul terenului asfaltat sa te simti in siguranta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *