Categorii
Intrebari de la cititori

Cu ce sa izolez sub rigips? Vata cu folie de protectie sau polistiren?

Detin o casa batraneasca cu peretii din pamant batut la care peretii sunt tencuiti cu ciment interior si exterior, as vrea pe interior sa pun rigips pe profile, cu ce sa izolez sub rigips sa pun vata cu folie de protectie sau polistiren?


Intrebare de la Titi, pe adresa redactiei: Cu ce sa izolez sub rigips? Vata cu folie de protectie sau polistiren?

4 răspunsuri la “Cu ce sa izolez sub rigips? Vata cu folie de protectie sau polistiren?”

Vă voi recomanda mereu un material care să permită casei să respire, deci vată minerală.
Polistirenul lăsaţi-l numai pentru fundaţii şi terase, că are pori închişi şi se comportă exact ca mănuşa de cauciuc în care îţi transpiră mâna.
Totuşi, dacă ideea este să izolaţi casa de frig şi căldură din exterior, logic este să aplicaţi termoizolarea la exterior pentru ca pereţii care au masă termică mare să nu acumuleze căldură de la soare sau frig de la ger. Pielea protectoare se pune la exterior, din păcate pentru buzunarul beneficiarului.
Un salut

SALUTARE,HAIDETI DRAGI PRIETENI VA ROG FRUMOS, SA NU MAI FIM RETICENTI, SI SA RECOMANDAM OAMENILOR, MATERIALE PROFESIONALE PRECUM:MULTIPOR ESTE UN MATERIAL PT SECOLUL XXI DOAR TRAIM IN SECOLUL XXI?EU CRED CA SUNTEM PREA SARACI CA SA MAI CUMPARAM MATERIALE IEFTINE…DECI MULTIPOR,MULTIPOR,MULTIPOR.CIAO

O întrebare retorica: folia de protecție a vatei la ce folosește? Protejează ce? Împotriva cui?
Prin Scandinavia nu am văzut nici un bloc sau casa termoizolata. Ghici ce? Energia este mai ieftina ca în Ro. Cel mai eficient mod de termoizolare este scăderea facturii la energie. Adică statul sa nu mai ia taxe aberante. Cine înțelege, bine, cine nu, asta e. Problema e una economica, nu de grade celsius.
Ca veni vorba despre pământ, vata și polistiren, pune dumneata la interior un glet din ipsos și fa termoizolare la exterior. Este o idee. Cum e mai bine? Sa o lași asa. Este bătrânească, nu? Cum e mai avantajos? Sa iei banii și sa pleci la plimbare prin lume. Ai ce vedea. Zic și eu…
Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *