Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cu gandul la vacanta – 16 dormitoare superbe de inspiratie maritima

decoratiuni pentru casa caluti de mare si scoici


Numar zilele pana la venirea orei de vara care imi creeaza impresia ca nu mai e mult pana la vacanta si toate frumusetile ei: marea, plaja, soarele arzator si noptile racoroase.

Pana atunci nu-mi ramane decat sa am rabdare si sa-mi hranesc dorul de vacanta cu interioare amenajate in stil maritim. Pentru astazi am ales dormitoarele de inspiratie maritima, pe care le-am aliniat intr-o galerie foto.

Crearea atmosferei care sa-ti aminteasca de mare si de plaja insorita intr-un dormitor, oricat de mare sau mic ar fi, este mai simpla decat ti-ai fi imaginat. Secretul consta in paleta cromatica. Foloseste mult alb intercalat cu bleu, turcoaz sau nuante deschise de maro. Albul va contribui la crearea senzatiei de marire a spatiului din dormitor. Asadar, foloseste-l pentru zugravirea peretilor si a tavanului. Nuantele de bleu, albastru, turcoaz sau bej pot fi introduse sub diverse forme: covorul si perdelele, lenjeria de pe pat sau tablia patului, o comoda cu sertare sau chiar patul in sine etc.

Perdelele vaporoase, paturile cu baldachin, scoicile, stelele de mare sau bucatile de coral, mobilierul si elementele decorative impletite din rattan, iuta si sisal (covoare, jaluzele etc.) completeaza decorul de inspiratie maritima al dormitorului, adaugandu-i totodata acea nota exotica, specifica atmosferei de pe plajele insorite.

Mai sunt doar cateva luni si vine vara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *