Categorii
Gradina

Cum sa cultivi limonium sau levantica de mare

limonium sau levantica de mare

Limonium este originar din regiunile mediteraneene si reprezinta un gen variat de plante anuale sau perene. Exista peste 120 de specii in cadrul acestui gen de plante. Frunzele au culoarea verde inchis, fiind ovale sau sub forma de lance. Unele specii de limonium sunt vesnic verzi. Florile au culori variate: mov, albastre, albe sau galbene.


Florile de limonium sunt mici si frumoase, avand o forma tubulara sau de cupa. Astfel, „levantica-de-mare“ (asa cum mai este denumita, desi nu face parte din familia levanticii) este o planta decorativa rezistenta, ce supravietuieste in zone deschise si in gradini aflate la marginea marii, de exemplu. Aceste plante sunt usor de cultivat, dar si de ingrijit. Cele mai multe tipuri sunt perene, avand la maturitate o inaltime de aproximativ 90 de centimetri.

In general, limonium infloreste pe tot parcursul verii, producand o multime de flori ce incanta privirea. Acest tip de planta este ideal pentru delimitarea unor spatii din gradina ta, pentru marcarea aleilor sau pur si simplu pentru marcarea anumitor portiuni din curtea casei. Asa cum arata si denumirea sa populara, planta este potrivita pentru gradinile aflate in apropierea sau la malul marii, dar ea poate fi cultivata si in alte regiuni. Din florile de limonium se fac adesea aranjamente interioare delicate, pentru petreceri, ocazii speciale sau pur si simple pentru infrumusetarea locuintei.

Plantarea si ingrijirea florilor de limonium

Aceste plante prefera o pozitie in care sa beneficieze cat mai mult de razele solare, precum si un sol care sa retina putina umezeala. Totodata, este adevarat ca limonium nu se va dezvolta daca radacinile sale vor sta in apa, mai ales in perioadele reci, astfel ca ar fi bine ca solul sa se auto-dreneze. In cazul in care ai in gradina un sol ce nu se dreneaza foarte bine, poti adauga ingrasamant natural pentru a imbunatati acest aspect.

Semintele de limonium trebuie plantate primavara, avand o temperatura propice de germinare de 21 de grade Celsius. Germinarea se definitiveaza intre 3 si 21 de zile. Aceste seminte nu trebuie plantate prea adanc in pamant. De asemenea, tot primavara, planta se poate propaga prin divizare. Totusi, pentru ca limonium nu este o planta agresiva sau invaziva, divizarea nu este necesara.

Trebuie sa stii ca planta este rezistenta la sare si seceta, iar florile sale atrag in general fluturii. Odata ce s-a stabilit in gradina, limonium nu are nevoie de prea multa grija din partea ta. In general, nu va avea nevoie sa fie udata, iar insectele nu o vor deranja in vreun fel. De remarcat este faptul ca florile acestei plante pot fi uscate si folosite in pot-pourri cu care iti poti parfuma casa, ele mentinandu-si mult timp mirosul foarte placut.

Un răspuns la “Cum sa cultivi limonium sau levantica de mare”

Sunt foarte interesante toate articolele pe care le postati,fie ca e vorba de constructii,amenajari chiar si flori sau aranjamente florale.Multumim ca va preocupati de noi cei care avem atita nevoie de sfaturile dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *