Categorii
Destinatii, Hoteluri si Pensiuni

Hotelul medieval construit in stanca – locul in care Pablo Picasso s-a indragostit pentru prima data – IMAGINI

1-hotel torre di clavel positano amalfi italiaUn turn medieval, construit in secolul 13 de catre Normanzi, pe un promontoriu din Marea Tireniana, din localitatea Positano, este astazi unul dintre cele mai renumite si elegante hoteluri de pe coasta amalfitana a Italiei.


La inceputul secolului trecut, scriitorul Gilbert Clavel, al carui nume il poarta astazi superbul hotel medieval, impresionat de frumusetea locului, a renovat vechiul turn, transformandu-l in resedinta privata, unde a gazduit numeroase petreceri fastuoase cu invitati celebri precum scriitorul Jean Cocteau sau celebrul pictor Pablo Picasso. Se spune ca la una dintre acele petreceri Picasso s-ar fi indragostit de balerina rusa Olga care i-a devenit sotie si i-a daruit primul fiu.

Astazi, Turnul Clavel este un hotel de forma pentagonala cu patru nivele, cu unul dintre ele sapat direct in stanca. La interior hotelul desfasurat pe o mie de metri patrati este impartit in 8 dormitoare, 7 bai, o bucatarie, 4 terase si o multime de zone de relaxare, conectate intre ele prin culoare si pasaje, amenajate in comuniune cu marea si peisajele pitoresti din imprejurime.

Superbele terase suspendate deasupra marii, amenajate pe diferite nivele, sunt dotate cu sezlonguri, mese si scaune, oferindu-le turistilor decorul ideal pentru relaxare. Peretii din piatra naturala si finisajele din lemn masiv, prezente la tot pasul, intregesc decorul hotelului de origine medievala.

Fiecare dintre cele 8 dormitoare spatioase ale hotelului Torre di Clavel este amenajat in elegantul stil clasic italian, fiind finisat cu mult bun gust si avand mobilier din lemn masiv. Unele dormitoare sunt dotate cu seminee, unele cu paturi cu baldachin, in timp ce altele sunt prevazute cu birouri sau chiar cu biblioteci impunatoare.

Bucataria inzidita, cu design tipic italian, definit de blatul placat cu faianta si dulapurile din lemn masiv, sta la dispozitia turistilor pentru prepararea gustarilor sau chiar a cinelor elaborate, fiind dotata cu toate elementele necesare: chiuveta, plita, cuptor si frigider.

Pentru a ajunge in raiul suspendat deasupra Marii Tireniene turistii pot inchiria un taxi acvatic de pe plaja principala din apropiere sau pot urca treptele sapate direct in stanca, traversand plaja Fornillo din Positano.

sursa foto: sousstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *