Categorii
Gradina

Informatii despre plantarea si ingrijirea Magnoliei

magnolia soulageana

In general, magnoliilor le place clima calda, insa acest tip de arbust ornamental se poate dezvolta si in regiunile mai reci, atat timp cat este protejat intr-un fel sau altul de frig.


Magnoliile sunt printre cele mai spectaculoase si parfumate plante de primavara. Exista nu mai putin de 77 de specii diferite de arbori si arbusti de magnolie care infloresc intr-o varietate larga de culori, de la alb si roz pana la rosu si mov, astfel incat oricine poate gasi exemplarul perfect pentru infrumusetarea curtii si gradinii. In timpul verii, frunzele magnoliei sunt de un verde stralucitor, dar ele vor cadea odata cu venirea toamnei.

Magnolia poate creste si pana la opt metri inaltime in aproape orice tip de sol. Pentru a cultiva un astfel de arbust in gradina din fata casei, poti cumpara unul chiar online sau il poti creste din seminte. Aceste seminte se pot gasi in fructe cu forma de con, denumite foliculi. Totusi, un astfel de proces este unul migalos, de durata.

Informatii despre plantarea si ingrijirea Magnoliei

Cel mai important factor privind sanatatea si longevitatea magnoliei tine de alegerea tipului potrivit pentru regiunea in care locuiesti (sau ai gradina). Cei mai multi gradinari isi achizitioneaza plantele din pepiniere sau din magazinele specializate. Daca alegi sa cumperi puieti, vei putea gasi la comerciant informatii referitoare la zona propice pentru dezvoltarea acestora. Ulterior, trebuie sa pregatesti pamantul si puietii pentru plantare.

O regula general valabila consta in plantarea arbustului in partea de nord a gradinii, departe de casa, pentru a permite razelor de soare sa-l ajute sa se dezvolte cat mai bine si sa faca flori. De asemenea, magnoliile trebuie plantate intr-un sol bine drenat si bogat in materie organica. Poti alege sa pui ingrasamant natural in groapa sapata inainte de plantare. Un sol usor acid este cel mai potrivit, dar magnoliile cresc si in solul de tip alcalin, daca gradinarul foloseste ingrasamant natural.

Inainte de plantare, examineaza atent radacinile. Trebuie sa le tai pe cele care par sa se dezvolte circular, pentru a evita ca radacinile sa se incalceasca intre ele. Groapa pentru arbust ar trebui sa fie de doua ori mai mare decat radacina puietului, iar, dupa plasarea in groapa, aceasta poate fi umpluta cu un amestec de ingrasamant natural si pamant. La final, pamantul trebuie udat cu apa in care ai pus stabilizator pentru radacini. Totodata, arbustul necesita sa fie udat constant, mai ales in perioada de dezvoltare a radacinilor.

Dupa plantare, trebuie doar sa cureti periodic ramurile uscate. In plus, anual, poti adauga la baza arbustului ingrasamant natural. Arbustii de magnolie sunt extraordinari cand infloresc. Astfel, daca ai spatiu, nu ezita sa-ti plantezi macar un astfel de arbust in curtea casei, pentru ca vei beneficia nu doar de umbra, ci si de un miros incantator. Cu un grad mare de toleranta la poluare si la aglomerarea din orase, magnoliile reprezinta alegerea perfecta pentru orice gradina, fie ca vorbim de un teren vast si izolat, fie de o gradinita improvizata in fata blocului.

Un răspuns la “Informatii despre plantarea si ingrijirea Magnoliei”

am o magnolie alba[asa mi a spus vanzatorul] are trei metri inaltime si inca nu sa inflorit,are 6 ani,va rog spunet imi o parere cu ce am gresit? multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *