Categorii
Gradina

Lemnul cainesc si gardurile vii din gradina ta

floare lemn cainesc gard viu

Lemnul cainesc (Ligustrum ovalifolium) este un arbust ornamental nativ din Japonia, care poate creste pana la 4,5 metri inaltime. Acesta infloreste in perioada iunie – iulie, facand flori de culoare alba. Lemnul cainesc prefera locurile insorite sau cu umbra partiala si aduce un farmec oriental gradinilor din zonele calde.


Acest gen de arbust este faimos pentru calitatea sa de a forma garduri vii ce inconjoara si protejeaza gradinile si curtile caselor. Cunoscut sub denumirea populara de Lemn cainesc, arbustul Ligustrum ovalifolium prefera solul cu umiditate medie, el tolerand perioadele de seceta. Lemnul cainesc face flori albe, cu miros aparte, ce atrag in special fluturii.

Arbustul se dezvolta usor in solurile uscate spre cele cu umezeala medie, bine drenate, fiind tolerant de fapt fata de aproape toate genurile de terenuri, cu o singura exceptie: cele foarte umede. De asemenea, Lemnul cainesc se adapteaza bine si in mediile urbane, asa ca il poti planta in gradina si daca ai casa in centrul orasului.

Cum sa plantezi si sa ingrijiesti Lemnul cainesc

Asa cum spuneam, acest arbust este perfect pentru crearea unui gard viu de jur-imprejurul gradinii tale. Arbustii trebuie plantati in pozitiile lor permanente la finele primaverii sau la inceputul verii. Trebuie retinut faptul ca rezista atat la conditii de seceta, cat si la cele din proximitatea marii. Acest arbust ornamental trebuie curatat periodic, in functie de nevoi, dupa inflorire. Daca doresti, il poti tunde in timpul primaverii si inca o data sau de doua ori in cursul verii.

De remarcat este faptul ca Lemnul cainesc se va naturaliza prin auto-insamantare in conditii de dezvoltare optime si ar putea forma desisuri in zonele in care cresterea sa nu este una controlata. Florile acestui arbust au un miros aparte si foarte puternic.

Totodata, planta nu are probleme cu anumite boli si nici cu insectele. Arbustul poate fi propagat prin intermediul semintelor, dar si al puietilor, tolerand nu doar aproape orice tip de sol, ci si poluarea atmosferica. Semintele sale nu au nevoie de vreun tratament anterior plantarii in gradina si pot fi puse in pamant in cursul primaverii. Acestea pot fi culese cand sunt indeajuns de mari pentru a fi manevrate. In ceea ce priveste puietii, ei trebuie plantati intr-o sera si lasati acolo in prima iarna, in asa fel incat sa se poata dezvolta, mai ales daca locuiesti intr-o regiune cu temperaturi mai scazute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *