Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O fosta baraca muncitoreasca din lemn de 70 de ani transformata intr-o superba locuinta – IMAGINI

3-bucatarie si loc luat masa casuta 50 metri patrati renovataIn 2008, casuta din lemn de doar 50 metri patrati din Portland a primit o noua viata. A patra, de cand a fost construita. Iar acum este resedinta permanenta a unei familii fericite cu doi copii.


Povestea casei incepe in anul 1940, in oraselul Vanport, unde a fost construita in calitate de locuinta pentru muncitorii de pe santierul naval de pe malul raului Columbia. Opt ani mai tarziu, ruperea unui baraj a dus la inundarea oraselului, iar casuta din lemn a fost salvata, fiind transportata pe rau spre Sauvie Island, unde a devenit un centru in care vanatorii de gaste veneau sa-si declare vanatul. Peste un alt numar de ani casa din lemn a fost renovata din nou (a treia viata), in scopul inchirierii.

Designerul de interioare Jessica Helgerson si sotul ei, arhitectul specializat in constructii ecologice, Yianni Doulis au cumparat casuta trecuta prin atatea peripetii, impreuna cu doua hectare de teren si alte acareturi, si au transformat-o in resedinta permanenta a familiei lor, unde isi cresc in liniste copiii.

Solutie ingenioasa de extindere a casei – compartimentarea interioara

La renovarea constructiei noii proprietari au refuzat sa extinda amprenta casei, alegand sa-i modifice si reconfigureze doar interiorul. Si pentru ca ambii soti sunt specializati in arhitectura, constructii, design si amenajari interioare, au stiut ce si unde sa modifice astfel incat sa fie incantati de rezultatul final. Iar acesta a fost pe masura asteptarilor.

4-canapele fixe inzidite living open space casuta 50 metri patrati

Astfel, pentru optimizarea spatiului interior bucataria, livingul si diningul au fost reunite intr-un open space prietenos si luminos, cu tavan inalt. Unul dintre peretii din spatiul comun a fost placat cu lambriu de stejar care scoate in evidenta mobila alba de bucatarie, inlocuind in acelasi timp faianta (care lipseste cu desavarsire din intreaga casa). Tot nuanta stejarului a fost aleasa si pentru placarea pardoselii, tavanul si restul peretilor fiind imbracati in lambriu din lemn de culoare alba, care creeaza senzatia de profunzime. Lambriul sau sidingul din lemn, folosit in placarea interioara si exterioara a casei a fost confectionat din lemn reciclat, gasit intr-unul dintre grajdurile cumparate impreuna cu proprietatea de 2 hectare.

Locul de luat masa separa bucataria de livingul dotat cu doua canapele fixe inzidite, folosite atat pentru momentele de relaxare ale membrilor familiei cat si in calitate de paturi de dormit pentru musafirii care le calca deseori pragul. Fiecare canapea este dotata cu lazi de depozitate ascunse in baza din lemn. Acolo isi pastreaza jucariile cei doi copii ai tanarului cuplu.

Pentru a separa aria de zi de baie si dormitorul copiilor, in locul unui perete obisnuit a fost proiectata si construita o biblioteca, foarte utila si practica. In spatele bibliotecii inguste din stanga a fost amenajat un dressing, iar in spatele bibliotecii mai late este ascunsa baia, placata cu lambriu alb din lemn si dotata cu o cada stativ, recuperata de pe un santier.

Camera copiilor se afla in extremitatea opusa bucatariei si are doua paturi supraetajate, un dulap retractabil montat pe roti si un pat de doua persoane, pentru prietenii care le raman in vizita si peste noapte.

Un dormitor romantic si cochet in mini mansarda

5-dormitor matrimonial amenajat in semimansarda deasupra livingului

Dormitorul matrimonial a fost amenajat deasupra baii, dressingului si camerei copiilor, intr-un fel de semi-mansarda, spre care se face accesul cu ajutorul scarii din lemn de nuc. Dupa cum poti vedea, le-a reusit un dormitor deosebit de intim si de romantic, mica fereastra de deasupra patului imens asigura ventilatia, dar si iluminarea cochetului iatac.

Acoperisul casei este unul ecologic, izolat si imbracat intr-un strat de pamant pe care au fost plantate ferige si muchi verde aduse din padure. Deh, trebuia sa-si puna amprenta si arhitectul Yianni.

Ferestrele mari, amplasate din aproape in aproape, pe fiecare dintre laturile casei, inunda interiorul cu lumina naturala, aducand caldura si buna dispozitie si marind vizual micuta casa din lemn de doar 50 metri patrati.

Ferma Gasca Salbatica

Dupa terminarea lucrarilor de renovare, Jessica si Yianni au plantat mai multi pomi si arbusti fructiferi si au construit un solar de peste 100 de metri patrati (mai mare decat casa, iti dai seama?), in care cultiva legume eco. Si uite asa s-a nascut ferma „Gasca Salbatica” (Wild Goose), unde tanara familie creste gaini, rate si gaste, si produce miere din stupii proprii, dar si branza din laptele eco de la caprele si vacile vecinilor.

In prezent, o data pe luna, tanara familie gazduieste adevarate petreceri campenesti, adunand de-a lungul meselor lungi imbracate in fete de masa din in sau bumbac prieteni, colegi, somelieri si diverse persoane pasionate de preparatele eco. La fiecare dintre aceste intalniri ale gurmanzilor se servesc 3 feluri principale, preparate din produse cultivate in ferma „Gasca Salbatica” de catre Thomas Boyce, un bucatar chef cu experienta in restaurantele de top din Los Angeles.

sursa foto: jhinteriordesign.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *