Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa demolez casa batraneasca de pe un teren din Bucuresti si sa construiesc alta?

Buna ziua,
Am un teren in Bucuresti sector 4, de 140 mp, pe care este o casa batraneasca de 70 mp conform actelor cadastrale, pot sa o demolez si sa construiesc alta, pot sa ma extind mai mult decat e suprafata construita?
Astept parerile dvs.
Multumesc.


Intrebare de la George_log2005, pe adresa redactiei: Pot sa demolez casa batraneasca de pe un teren din Bucuresti si sa construiesc alta?

13 răspunsuri la “Pot sa demolez casa batraneasca de pe un teren din Bucuresti si sa construiesc alta?”

Domnul George, atat pentru demolare,cat si pentru constructie va trebuie autorizatie, pentru a evita toate astea contactati un proiectant,pentru detalii
proiectare, autorizatii, avize va rog sa ma contactati la adresa de email lazar.constructii@gmail.com

Am inteles bine, terenul are 140mp??
Nu stiu daca se elibereaza autorizatii de constructie pe o suprafata asa de mica(sau depinde de proiect)… totusi intereseaza-te la Primarie.
cromprest@yahoo.com

casa batraneasca e „duplex” ; la calcan? lipita de cea a vecinului? sau este separata de cea a vecinilor? ai loc sa mergi in curtea ta in jurul casei tale de jur imprejurul casei batranesti? curtea ce latime (deschidere la strada) are?
fa niste poze te rog si suna-ma 0763603812 .. eventual deseneaza o schita si da mi o pe mail dorinstancescu arond yahoo.com….

BUNA ZIUA Pentru inceput trebuie sa mergi la primarie sa ceri un CERTIFICAT DE URBANISM[DE INFORMARE]in care vei vedea suprafata pe care poti sa construiesti,conditii,POT,etc.S-ar putea sa fie mai avantajos sa ceri o renovare a casei existente+extindere.Dar acest lucru depinde de mai multi factori,si imi trebuiesc mai multe informatii.Pt mai multe relatii e- mail vilmacomp1969@yahoo.com Sper ca am fost de folos.STIMA

VARIANTA 1. evident ca da! DAR NUMAI DACA AI ACTE PE TEREN SI CASA RESPECTIVA (CADASTRU PE NUMELE TAU… DACA E PE NUMELE BUNICULUI TOTUL VA FI FACUT PE NUMELELE LUI).

se poate demola doar pe baza de autorizatii de demolare (obtinuta in baza unui proiect de demolare si a catorva fotografii si taxe pe ici pe colo).

se poate construi idem ca la demolare „pe baza de autorizatii de CONSTRUIRE (obtinuta in baza unui proiect de CONSTRUIRE si taxe pe ici pe colo).
va trenbui sa negociezi bine cu urbanistu de la sectorul tau…. el iti va da UN COeficient (si procent) de ocupare a terenului de catre constructia noua …. apoi contactezi un proiectant….. platesti …. primesti proiectul…. apoi platesti avize si taxe pe ici pe colo… apoi obtii autorizatia de demol si construire (evident ca in aceasta ordine) apoi spor la lucru.(ESTI LEGAL !!)
VARIANTA 2.: FACI TOTUL PE SESTACHE… VEZI CU VECINII CUM TE INTELEGI…. DACA AI VREUN BOU PE LANGA TINE MAI BINE SCOATE TI AUTORIZATIILE… AMENZILE SUNT CAM MARI… .; CHEMI „RENELU” IL CINSTESTI PE ALA SA TE DEBRANSEZE (CAM 1 MIL LEI SPAGA… DARAMI CASA…. FACI PE AIA NOUA PE AMPRENTA CELEI VECHI… CHEMI RENELUL SA TE BRANSEZE LA LOC…. ALT MILOIN SPAGA….

REPET: IN VARIANTA DOI ESTI ILEGALIST SI DEPINZI MULT DE BOII DE VECINI… SAU DACA SE PRINDE VREUN NEHALIT DE LA URBANISMUL SECTORULUI TAU…. O SA INCEAPA CU :”amenda e de pana la un milioard…. da si mie ceva sa nu ti dau amenda maxima… etc….

Buna ziua
Solicitati un Certificat de Urbanism de inforamre de la primarie . In acel C.U. o sa aveti POT-ul si CUT -ul. In functie de zona si de PUZ,PUD o sa aveti unele elemente de rertageri si de respectat iar in functie de acestea si de POT CUT se poate demola si construi o alta constructie sau se poate merge pe varianta de extindere modernizare constructie existenta.

Buna ziua
Va multumesc de raspunsuri, sunt foarte utile si necesare.
O sa demarez proiectul cu un certificat de urbanism si o sa caut un proiectant sa vedem ce se poate face pe suprafata asta.
Multa sanatate !!!

Salut, aşa cum spunea cineva mai devreme, Certificatul de Urbanism de informare (nu cel în vederea obţinerii autorizaţiei de construire) este prima hârtie de care ai nevoie ca să ştii la ce te înhami sau dacă merită efortul. Mai sunt importante deasemenea:
-starea clădirii existente; poate că cel mai simplu este se facă o reabilitare a finisajelor şi/sau o înlocuire a acoperişului, dacă o ţin curelele , adică structura. Valabil şi pentru o eventuală mansardare/supraetajare, opţiune tot mai frecventă în cazuri similare.
-vecinătăţile; există situaţii când clădirea imediat alăturată are talpa fundaţiei mai lată, peste limita proprietăţii. Sau Vreun element al vreunei construcţii învecinate (fereastră, streaşină, balcon etc) care ar fi prea aproape de o extindere (pe orizontală sau verticală) a casei bătrâneşti, sau s-ar obtura în cazul extinderii, chiar dacă aceste elemente se află în afara legii. Există situaţii în care unele construcţi nu sunt retrase de la limita proprietăţii (calcan) şi au ferestre care dau direct spre proprietatea vecină.
Îţi stau la dispoziţie cu idei şi schiţe preliminare gratuite, în speranţa unei colaborări. Mulţumesc.

buna seara, in urma succesiunii terenul s-a impartit in doua. Din casa, jumatatea de pe terenul meu renenindu-mi mie, cealalta jumatate celeilalte parti. acoperisul este comun. se reglementeaza cumva aceasta situatie, in sensul ca eu nu am voie sa renovez / demolez / anexez alte camere fara acceptul celuilalt proprietar? multumesc anticipat

SC.Lazar Total Constructii
Executa demolari case cu recuperare de materiale, transport moluz rezultat din demolare,
curatat locul si pregatit pentru constructii, numai cu autorizatie de demolare valabila.
Factura, chitante, contract prestari servicii,proces-verbal dupa demolare pentru primarie.
Pentru detalii lazar.constructii@gmail.com
Mihai Lazar
0766813228

Bunaziua.in urma succesiuni sa impartit casa si terenul1/2 revenindumi o camera si terenul.ma pot extinde cu constructia?

As vrea si eu sa stiu cum iti dai seama sau care sunt criteriile dupa care se hotaraste daca o casa veche merita refacuta sau daramata si construit altceva.
Stiu ca tine de cum a fost construita si trebuie un inginer constructor …un arhitect… sa vada. Dar exista motive pentru care sa merite sa tii o casa veche si sa incerci s o refaci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *