Categorii
Gradina

Salcamul japonez, un plus de culoare adus gradinii tale

salcam japonez glicina wisteria

Salcamul japonez, cunoscut in tara noastra sub numele de Glicina sau Wisteria, prefera zonele insorite. Acesta are flori de diverse culori, de la rosu si albastru pana la violet sau alb. Planta infloreste primavara, aducand un farmec aparte si imbogatind gradinile cu un parfum de neuitat.


Acest arbust iti poate oferi umbra dorita in gradina casei tale, in special in perioada de maturitate si atunci cand infloreste. Astfel, gradina va fi protejata de ochii strainilor ce vor trece pe langa proprietatea ta. In cursul primaverii, acest arbust face o adevarata cascada de flori, ce au un miros specific.

Totusi, pentru a ajunge la stadiul in care sa infloreasca, salcamul japonez are nevoie de cel putin sase ani de viata. Frunzele sale sunt de culoare verde inchis si pot atinge o lungime de 35 de centimetri. De remarcat este faptul ca fiecare parte a acestei plante este considerata otravitoare.

Cum sa plantezi si sa ingrijesti salcamul japonez

Acest arbust trebuie plantat in sol fertil si care se dreneaza bine. Asigura-te, de asemenea, ca planta este plasata intr-un loc in care beneficiaza cat mai mult de razele solare. Salcamul japonez poate creste si in locuri umbrite, dar probabil ca nu va inflori. In cazul in care solul din gradina ta este de slaba calitate, poti adauga ingrasamant natural la baza arbustului, desi specialistii sustin ca acest arbust poate creste in aproape orice tip de sol.

Salcamul japonez trebuie plantat primavara sau toamna. Trebuie sa sapi o groapa la o adancime in care sa incapa radacina arbustului si cu o latime de 2-3 ori mai mare decat aceasta. De asemenea, arbustii ar trebui sa fie plantati la o distanta de aproximativ 5 metri unul de celalalt.

In fiecare primavara poti pune un strat de ingrasamant natural la baza plantei, precum si un strat de resturi vegetale, pentru a retine apa si a inlatura eventualele buruieni din proximitatea arbustului. In cazul in care locuiesti intr-o zona secetoasa, este indicat sa uzi periodic arbustul. Totodata, ramurile pot fi tunse la finele iernii, in asa fel incat sa poti avea parte de multe flori in timpul primaverii urmatoare. Salcamul japonez este sensibil la boli provocate de virusuri si la diverse insecte, dar poti evita aceste probleme cu ajutorul fungicidelor si al insecticidelor.

Acest arbust poate fi cultivat din seminte sau din puieti. Totusi, in eventualitatea in care vrei sa folosesti semintele, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Un arbust ajuns la maturitate poate depasi 2 metri inaltime, iar aceasta planta poate fi cultivata in asa fel incat sa se potriveasca oricarui tip de arhitectura peisagistica.

2 răspunsuri la “Salcamul japonez, un plus de culoare adus gradinii tale”

Am vazut in navodari un salcam si se spunea ca , e salcam chinezesc [japonez] nu stia bine , si mi-a placut mult , vreau sa cumpar si eu acel copac frumas cu flori roz spre mov si nu stiu de unde ! ma puteti ajuta ? multumesc .

Sunteți în totală eroare!
În articol (care este un mare fîs) este vorba de Glicina (Wisteria).
Salcâmul japonez este cu totul altceva. (Sophora japonica sau Styphnolobium japonicum).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *