Categorii
Intrebari de la cititori

Se poate incepe zidaria imediat dupa turnarea fundatiei sau trebuie asteptat?

Dupa ce s-a betonat fundatia, temelia si placa se poate incepe zideria sau e nevoie de cateva zile sa se intareasca placa? Va multumesc.


Intrebare de la iosif, pe adresa redactiei: Se poate incepe zidaria imediat dupa turnarea fundatiei sau trebuie asteptat?

2 răspunsuri la “Se poate incepe zidaria imediat dupa turnarea fundatiei sau trebuie asteptat?”

Dupa turnare o placa de beton trebuie lasata cateva zile pentru a se intari,dar mojoritatea constructorilor a doua zi pun caramida pe placa,timpul e de vina,si banii care trebuie luati la terminarea zidariilor…

Buna ziua!

Desi nu este „a la carte”, in practica curenta, daca este vorba de zidaria de peste fundatie, se incepe zidirea de a doua zi. Nu se recomanda stivuirea paletilor pe placa proaspat turnata ci, perimteral, in exteriorul fundatiei. La etaj, chiar daca placa este sustinuta in continuare de popi, este foarte indicat sa treaca macar o saptmana (daca nu trei – desi nimeni nu prea mai face asta). Oricum, vital este sa feriti structura de socuri sau de greutati mari concentrate pe suprafete mici. Daca, totusi, doriti sa puneti mai repede paleti de caramida, plasati-i deasupra grinzilor.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *