Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Se poate incepe zidaria imediat dupa turnarea fundatiei sau trebuie asteptat?


Dupa ce s-a betonat fundatia, temelia si placa se poate incepe zideria sau e nevoie de cateva zile sa se intareasca placa? Va multumesc.


Intrebare de la iosif, pe adresa redactiei: Se poate incepe zidaria imediat dupa turnarea fundatiei sau trebuie asteptat?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |
loading...

Comentarii

Mihai Lazar in martie 19th, 2014

Dupa turnare o placa de beton trebuie lasata cateva zile pentru a se intari,dar mojoritatea constructorilor a doua zi pun caramida pe placa,timpul e de vina,si banii care trebuie luati la terminarea zidariilor…

ConstruireaCasei.wordpress.com in martie 19th, 2014

Buna ziua!

Desi nu este „a la carte”, in practica curenta, daca este vorba de zidaria de peste fundatie, se incepe zidirea de a doua zi. Nu se recomanda stivuirea paletilor pe placa proaspat turnata ci, perimteral, in exteriorul fundatiei. La etaj, chiar daca placa este sustinuta in continuare de popi, este foarte indicat sa treaca macar o saptmana (daca nu trei – desi nimeni nu prea mai face asta). Oricum, vital este sa feriti structura de socuri sau de greutati mari concentrate pe suprafete mici. Daca, totusi, doriti sa puneti mai repede paleti de caramida, plasati-i deasupra grinzilor.

Mult succes!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii