Categorii
Destinatii, Hoteluri si Pensiuni

SPECTACULOS: Imagini cu satul de sub stanca, unic in lume

sat sub stanca spania setenil de las botegasImagineaza-ti cum ar fi ca in loc de tavan sa ai in casa o stanca. Asa traiesc de secole bune spaniolii din satul Setenil de las Botegas, o localitate peste care pare sa se reverse muntele.


Localitatea intesata de casute albe, specifice regiunii spaniole Andaluzia, este unica tocmai datorita pozitiei sale si mai ales a caselor, magazinelor, restaurantelor si cafenelelor construite in stanca. Cu multi ani in urma, fostele pesteri au fost transformate in locuinte, iar astazi satul traversat de raul Trejo, numara aproximativ 3000 de locuitori, ale caror indeletniciri principale sunt agricultura si productia de mezeluri.

Denumirea actuala a fost dobandita in secolul 15 cand Setenil de las Bodegal, ocupat la acea vreme de mauri, a fost recucerit de catre catolici. Acestia au inceput sa cultive vita de vie, obtinand recolte impresionante care au facut ca orasul sa se impanzeasca de bodegi, de unde i-a si ramas a doua jumatate a numelui (Bodegas). De pe urma podgoriilor de vin locuitorii satului au avut de castigat secole la rand. Mai exact pana in jurul anului 1860, cand toata via a fost distrusa iremediabil de filoxera.

Daca vrei sa vizitezi un loc unic si spectaculos, Setenil de las Botegas este destinatia ideala. Numai aici poti vedea cu ochii tai case construite sub stanca ce le tine loc de acoperis si doar aici te poti plimba pe stradute inguste ce par acoperite de bolovani uriasi din piatra, asa cum credeai ca exista doar in filme.

sursa foto: amusingplanet.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *