Categorii
Gradina

Un arbust exotic pentru gradina ta – Cephalanthus occidentalis

inflorescenta arbust decorativ cephalanthus occidentalis

Cephalanthus occidentalis este un arbust ornamental ce poate creste pana la trei metri inaltime. Are frunzele in pereche sau cate trei, cu un varf ascutit, margini netede si o suprafata stralucitoare. Acest arbust poate reprezenta un adaos de frumusete in gradina ta, pe terasa casei sau chiar in balconului apartamentului, el avand nevoie de un sol umed pentru a se dezvolta.


Cu flori mici, ce apar in acumulari distincte, dense si sferice, arbustii cephalanthus occidentalis se fac remarcati in orice gradina. Florile lor, adunate in globuri mici de culoare alba sau roz, rezista foarte mult. Adesea, trunchiurile acestor arbusti sunt contorsionate. Semintele acestui arbust sunt o delicatesa pentru rate, dar si pentru alte pasari.

Cephalanthus occidentalis infloreste in lunile iunie – septembrie, habitatul sau nativ fiind in preajma lacurilor ori a mlastinilor. Astfel, acest arbust prefera solul nisipos, argilos si umed, cu un drenaj slab. De asemenea, Cephalanthus occidentalis prefera locurile cu umbra sau macar cu umbra partiala, fiind tolerant la temperaturile mai scazute.

Cum sa plantezi si sa ingrijesti un arbust decorativ Cephalanthus occidentalis

cephalanthus occidentalis arbust ornamental gradina

Cephalanthus occidentalis este un arbust ornamental, ce va aduce multe beneficii estetice gradinii tale. Acesta atrage de obicei fluturi, albine, dar si anumite pasari, care ii cauta semintele. In general, arbustul se propaga prin intermediul acelorasi seminte, despre care aminteam anterior, precum si prin intermediul puietilor.

Semintele pot fi adunate la finele verii sau la inceputul toamnei, inainte ca planta sa se usuce. Ele nu trebuie tratate intr-un mod aparte, insa este bine de stiut ca sunt gata de cules cand capata o culoare rosiatica. In plus, aceste seminte sunt disponibile in magazinele de specialitate.

Mai mult, nu este necesara curatirea sau taierea periodica a ramurilor acestui arbust, astfel incat nu are nevoie de o prea mare ingrijire. Singura problema care ar putea afecta dezvoltarea sa consta in uscarea pamantului pe timp de seceta. In astfel de cazuri, arbustul va muri.

Acest arbust originar din America de Nord poate fi naturalizat foarte usor in zonele impadurite, in gradini cu plante locale, dar si pe marginea unor iazuri ori lacuri. De remarcat este faptul ca, in unele regiuni, Cephalanthus occidentalis este utilizat pentru controlul eroziunii. Plantarea semintelor trebuie facuta intr-un sol umed, intr-o zona cu soare sau partial umbrita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *