Categorii
Proiecte de case inedite

Vezi cum arata casa care se monteaza intr-o singura zi – IMAGINI

6-living open space interior casa modulara prefabricata 27 mp abaton spania


O echipa de arhitecti spanioli a creat un concept de casa modulara prefabricata a carei montaj dureaza o singura zi si pentru care au primit deja o multime de comenzi din intreaga lume.

APH80 este denumirea proiectului care a prins viata in 2013, devenind in scurt timp extrem de popular printre iubitorii de locuinte compacte de pe mai multe continente, datorita designului minimalist si a confortului pe care il ofera intr-o suprafata atat de mica. Multi dintre specialistii in domeniu sustin ca APH80 se aseamana cu o casuta pentru papusi adusa la scara umana.

Casa APH80 este realizata integral din lemn, are forma clasica, datorita acoperisului cu doua ape, si poate fi amplasata aproape oriunde, sustin arhitectii companiei spaniole dezvoltatoare. Proiectata pentru a fi locuita de doua persoane, adica de o familie tanara, casa de 27 metri patrati poate fi folosita atat in calitate de locuinta permanenta cat si in calitate de casuta de vacanta.

Constructia la cheie a unui modul APH80 are loc la atelierele Abalon din Madrid si dureaza intre 6 si 8 saptamani, fiind apoi transportata in locatia cumparatorului, unde se monteaza in cel mult 24 de ore.

1-casa modulara prefabricata abaton aph80 spania

Pare incredibil cum in aria de 9 x 3 metri ai casei modulare prefabricate au incaput un open space cu living si bucatarie, o baie si un dormitor, fiecare dintre cele trei incaperi fiind separata de cealalta si oferind suficient spatiu de miscare, fara a lasa senzatia de sufocare. Tavanul cu inaltimea de 3,5 metri in coama si placajul din lemn de brad ce imbraca tot interiorul casei, vopsit cu un strat discret de vopsea alba, contribuie la crearea senzatiei de spatiu si de luminozitate.

Zona de zi, amenajata in centrul micro casei, definita de un open space compus din living si bucatarie este scaldata in lumina, datorita peretelui din sticla ce face legatura cu exteriorul. Mobila de bucatarie este si ea compacta si realizata din acelsi tip si nuanta de placaj de lemn cu cel folosit in imbracarea peretilor si tavanului casei.

Baia, prevazuta cu wc, dus si lavoar, a fost proiectata in continuarea bucatariei, ascunsa dupa un perete, iar dormitorul, dotat cu un pat, un dressing incastrat in perete si un raft pentru carti, se afla in capatul opus al casei. Niciuna dintre cele doua usi interioare (a baii si a dormitorului) nu are maner, ambele fiind dotate cu sisteme de deschidere prin apasare.

Casa modulara APH80 este prevazuta cu un strat izolator de 12 cm si este placata la exterior cu panouri din lemn de culoarea cimentului.

In prezent, echipa de arhitecti si designeri care a dezvoltat proiectul detine in portofoliu si alte dimensiuni si configuratii ale deja popularei casute prefabricate APH80, care pot fi comandate impreuna sau separat de modelul de baza. Preturile pentru casele modulare prefabricate, produse de Abalon, se incadreaza intre 21.900 si 42.800 Euro.

sursa foto: abaton.es

3 răspunsuri la “Vezi cum arata casa care se monteaza intr-o singura zi – IMAGINI”

D-lor, apreciez accesul luminii naturale pe frontalul locuintei. Noaptea nu este nevoie de un sistem de obloane/jaluzele pentru pastrarea intimitatii locatarului(lor)fata de cei din exterior? Arhitectura exterioara a locuintei – mizerabila. Dormitorul prezentat nu este in concordanta cu imaginea de ensamblu a „locuintei”. Cabina de dus/baia, aragazul/masina de gatit si toaleta unde sunt? Dar, totul este o idee pentru proiectantii/arhitectii si constructorii nostrii – mult mai faimosi decat cei spanioli!

NU STIU CINE AR LOCUI INTR-O ASEMENEA CASA, CARE DE FAPT ARATA CA O BARACA,LA NOI PRETENTIILE SUNT FOARTE MARI,NU DAI 30-40000 EURO PE UN TEREN CA SA FACI O CASA CA CEA DIN IMAGINE…
CU STIMA

Am proiectat asemenea locuinţe, iar preţul clădirii cu mobilier nu trebuie să depăşească, la modul minimal rezonabil, 7-8.000 €. Însă, nu te apuci, ca nesăbuiţii de spanioli, să plachezi cu scândură de brad, ba chiar şi la interior, şi la exterior! Problema e sursa de apă şi „canalizarea”, despre care los muchachos tac… Prima se rezolvă săpându-se un puţ (1000-1200 €, cel mult, funcţie de adâncimea pânzei freatice) şi adăugând o pompă (300 €, maxim), iar a doua, cu o mini staţie de epurare (nu fosă septică, fiindcă pune în pericol sursa de apă!), care, cu instalat cu tot, nu trebuie să depăşească 4000 €. Ajungem, deci, la 12-14.000 €, însă avem apă şi canalizare, care nu apar în proiectul spaniol. Apoi, mai rămâne de rezolvat sursa de energie, despre care se poate vorbi o zi întreagă (los muchachos tac!)… Una peste alta, nu trebuie să depăşească 15-16.000 €, cu utilităţi cu tot (pentru care se vor plăti facturi ridicole, în comparaţie cu cei racordaţi). M-am referit aici la o construcţie izolată faţă de surse de utilităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *