Categorii
Gradina

12 imagini superbe cu glicina inflorita

1-glicina batrana inflorita

Glicina este unul dintre cei mai spectaculosi arbusti ornamentali din lume. Felul in care isi dezvolta ramurile puternice si contorsionate, inflorescentele multicolore in forma de ciorchine si parfumul pe care il degaja ii asigura glicinei rolul de vedeta incontestabila in orice curte, gradina sau parc.


Glicina este o planta care poate trai sute de ani, daca beneficiaza de ingrijirile specifice, devenind din ce in ce mai spectaculoasa si mai viguroasa odata cu trecerea anilor. Wisteria, cum mai este denumit acest arbust ornamental catarator, poate fi plantat la baza gardurilor si zidurilor casei, pe care ii va invada in decursul catorva ani, imbracandu-i in fiecare primavara in cascade de flori frumos mirositoare. Plantati la baza stalpilor unui foisor sau a unei pergole puii de glicina vor putea fi dirijati spre acoperis, pentru a forma o impresionanta bolta cu flori curgatoare. Dar wisteria poate fi plantata si in mijlocul unei gradini, dandu-i in timp forma unui copac, dupa cum poti vedea intr-una dintre cele 12 imagini din galeria foto de mai jos.

In Japonia exista mai multe parcuri si gradini pline cu exemplare de glicina absolut uimitoare, unele dintre ele depasind cu mult varsta de o suta de ani. In parcul Kawachi Fuji din Japonia mai multi astfel de arbusti ornamentali cu inflorescente de diferite culori formeaza un spectaculos tunel, devenit celebru in intreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *