Categorii
Intrebari de la cititori

Care este grosimea minima a stalpilor la o constructie p + m pe cadre?

Care este grosimea minima a stalpilor la o constructie parter plus mansarda pe cadre si zidarie din caramida la fel grosimea si inaltimea grinzilor la latimi de 6.5 m camera?


Intrebare de la ioan, pe adresa redactiei: Care este grosimea minima a stalpilor la o constructie p + m pe cadre?

4 răspunsuri la “Care este grosimea minima a stalpilor la o constructie p + m pe cadre?”

Domnule Ioan,la intrebarea dvoastra nu poate raspunde decat un inginer de structura de rezistenta,trebuie sa faca niste calcule pentru grinzi,dar d-voastra neavand proiectul,stati linistit ca veti afla cat de curand…
Cu stima

Domnule Ioan, daca nuu aveti un proiect nu puteti construi. Sfatul meu este sa va faceti proiect pentru casa.Daca aveti nevoie de un ajutor puteti sa ma contactati pe adresa mea de mail sorin.82@gmail.com, unde puteti sa-mi trimiteti o schita sau niste planuri de arhitectura.
Astfel putem discuta despre o eventuala colaborare.

Stimati comentatori,

Dl. Ioan a pus niste intrebari cu aspect general, nu a spus ca maine se si apuca sa aplice opiniile primite!

Eu i-as spune asa (cu titlu general, informativ).

Daca respectiva constructie va avea placa de beton intre parter si mansarda, sunt necesari stalpi de beton. Grosimea minima este de 25cm – samburi de beton (desi multi structuristi nu mai lucreaza sub 30 cm, vei gasi si pe unii care iti vor face un proiect pe 25cm).

Deschiderea de 6.5m, fara stalp sau grinda transversala este foarte mare. Probabil nu este eficient sa faceti o grinda de 55×25 cu 8 bare de Fi16, ci, mai degraba sa reduceti din deschidere. Sau, poate aveti posibilitatea unei grinzi intoarse daca la etaj puteti pune un perete despartitor deasupra grinzii.

Repet, sunt niste informatii strict generice si care nu pot fi luate ca indrumar (drept pentru care vor curge minusuri de la meseriasii avizi de lucrari).

Succes!

Cum pot uni stalpii de rezistenta la o mansarda in situatia in care cei de pe mijloc sunt inalti de 3m iar cei laterali de 1,8, ma intereseaza cum pot face acea centura de legatura oblica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *