Categorii
Proiecte de case inedite

Casa cazuta din cer, in care toate obiectele sunt cu susul in jos – IMAGINI

2-exterior casa cazuta din cer creatie artist jean francois fourtouImaginatia bogata si amintirile din copilarie stau la baza operelor fanteziste ale unui artist de origine franceza, una dintre cele mai bizare si celebre lucrari ale sale fiind „Casa cazuta din cer”.


Dupa ani de zile de naveta obositoare intre Madrid, unde avea atelierul, New York, unde se mutase intre timp si Paris, unde ramasesera membrii familiei sale, Jean-Francois Fourtou a decis sa se stabileasca definitiv in Marrakesh, capitala Marocului. Astfel, excentricul artist a cumparat un teren de 25 de acri, pe care a inceput sa ridice case parca desprinse din paginile cartilor cu povesti, devenite in scurt timp renumite atractii turistice.

„Casa cazuta din cer” este un omagiu adus bunicului sau decedat in urma cu 30 de ani, fiind o reconstituire a locuintei batranului care i-a marcat profund copilaria micului Jean-Francois.

Privind-o cum este intoarsa cu susul in jos, cu acoperisul infipt in pamant, ai senzatia ca cineva a aruncat-o din cer. Accesul in casa se face prin fereastra bucatariei, usa de intrare fiind inaccesibila, din cauza pozitiei neobisnuite a casei. Si, cum era firesc, toate piesele de mobilier din dormitor, living, bucatarie si chiar baie sunt cu susul in jos. Vizitatorii care i-au pasit pragul spun ca mobilierul fixat pe tavan, farfuriile aparent pline cu mancare de pe masa din bucatarie sau din micul living, lustrele si corpurile de iluminat care par sa rasara din pardoseala produc stari de ameteala si greata, ce amintesc de raul de mare, survenit in timpul calatoriilor pe apa.

sursa foto: la-pause. net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *