Categorii
Destinatii, Hoteluri si Pensiuni Proiecte de case inedite

Casa de vacanta din pestera, o constructie unica in lume – VIDEO + IMAGINI

1-trufa casa de vacanta in stanca de beton spania costa da morteInspirata de designul Cabanei, singura constructie din lemn a lui Le Corbusier – cel mai influent si vizionar arhitect al secolului XX, pasionat si specializat in structurile moderniste din beton – casa de vacanta de pe malul Atlanticului este, fara indoiala, o constructie unica, atat din punct de vedere estetic, cat mai ales datorita modului in care a fost construita.


Constructia cu design unic, denumita Trufa, este o casa de vacanta amenajata in interiorul unei stanci din beton ridicate in Spania, pe Coasta Mortii, la doar cativa metri de Oceanul Atlantic.

Realizarea proiectului inedit a durat aproape patru ani, cu incepere in 2006, cand echipa companiei spaniole de arhitectura Ensamble Estudio, in frunte cu titratul profesor de arhitectura Anton Garcia-Abril, au inceput lucrarile de constructie. Pentru realizarea unui imens bloc din beton de forma neregulata, gol in interior si care sa imite cat mai fidel pesterile din formatiunile stancoase create de natura, s-a apelat la o tehnica de constructie neobisnuita. Astfel, pentru cofrarea zidurilor exterioare a fost folosit pamantul, iar pentru a forma golul interior al blocului din beton arhitectii spanioli au apelat la baloti de paie pe care i-au scos ulterior printr-o metoda cel putin amuzanta.

Dupa intarirea betonului a fost adusa o freza uriasa cu ajutorul careia au fost decupate fereastra si usa de acces, iar pentru a face disparuti balotii de paie, a fost adusa Paulina, o vitelusa in varsta de o luna, care a mancat fanul timp de 1 an, dezvaluind astfel peretii interiori ai constructiei. La finalul misiunii sale Paulina a ajuns sa cantareasca peste 300 kg.

Ulterior, echipa de arhitecti s-a ocupat de amenajarea interiora a blocului din beton, transformandu-l intr-o mini casa de vacanta. Deoarece suprafata interioara a constructiei inedite masoara doar 25 de metri patrati s-a decis amenajarea in regim open space, cu baia la vedere, in imediata apropiere a patului amplasat chiar in fata ferestrei cu vedere spre apele Oceanului Atlantic. Dusul fixat in peretele de stanca a fost pozitionat chiar sub luminatorul din tavan, prin care patrunde lumina naturala, lavoarul montat pe un suport compact are rol de hotar intre dormitor si baie, iar vasul wc a fost ascuns intr-un dulap proiectat in continuarea lavoarului.

Pentru a asigura caldura in interiorul neobisnuitei case de vacanta, arhitectii au prevazut un semineu, al carui cos a fost proiectat si ridicat inca din faza de turnare a betonului, dupa cum poti vedea in filmul din pagina urmatoare.

Video: Casa de vacanta din pestera, o constructie unica in lume

sursa foto: archdaily.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *