Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cu ce sa izolez termic si fonic intre grinzi, la mansarda?


Buna ziua,
locuiesc la mansarda, vreau sa-mi amenajez dormitorul in stil rustic, sa dau jos rigipsul de sub grinzi sa las grinzi aparente. Cu ce sa izolez termic si fonic intre grinzi?


Multumesc, anticipat.

Intrebare de la Gina, pe adresa redactiei: Cu ce sa izolez termic si fonic intre grinzi, la mansarda?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

zenovie oprea in aprilie 9th, 2014

Amestec de granule poliester , ciment, nisip.Amestecul , proportia este 3,1,2

Radu in aprilie 9th, 2014

Eu am izolat cu polistiren expandat prin cu adeziv (sau „negrese” dar atentie sa nu treaca si sa intepe folia anticondens. Se simte diferenta de temperatura si zgomot in mansarda atat pe iarna cat si pe vara.
Anul acesta urmeaza sa finisez, ori cu polistiren printre grinzi ori sa le acopere.
Nu stiu daca e cea mai buna idee dar e eficienta.

Mihai Lazar in aprilie 10th, 2014

Buna ziua,
O izolatie perfecta intre grinzi, se realizeaza dintr-un strat vata minerala de 10cm, prinsa cu sarma de ferar in forma de x se folasesc cuie de tabla, cuile se bat in grinda,lateral stanga si dreapta,dupa care se inchide cu rigips sau OSB. dupa preferintele beneficiarului.
Cu stima

Radu in aprilie 10th, 2014

De acord si cu vata minerala dar daca intra putina apa prin acoperis (si o picatura) este suficient sa ramana acolo si sa putrezeasca vata iar mirosul este de nesuportat si greu de scos (poate cu tot cu vata)

Mihai Lazar in aprilie 10th, 2014

Domnul Radu o picatura de apa nu poate trece printr-un acoperis,asta inseamna ca la o zi de ploaie cum a fost azi ne plimbam cu barca prin pod…..
Cu stima

Raluca in aprilie 11th, 2014

Buna ziua, eu am o cabana cu acoperis din tabla si as vrea sa-l izolez hidro in primul rand ca sa pot face spatii de depozitare organizate. Ma puteti ajuta?
Multumesc,

ConstruireaCasei.wordpress.com in aprilie 11th, 2014

Pentru Raluca: Va referiti la izolare hidro (hidroizolare) a acoperisului (tablei), a fundatiei sau a peretilor? Daca este vorba de acoperis, atunci nu avem de a face cu hidroizolare, ci cu o reparare sau inclouire a acoperisului astfel incat sa nu permita apei de ploaie sau umezelii interioare (condensului) sa afecteze interiorul. Mai departe totul depinde de cum e construit si alte detalii tehnice (coame, dolii, lucarne)

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii