Categorii
Intrebari de la cititori

Cu ce sa izolez termic si fonic intre grinzi, la mansarda?

Buna ziua,
locuiesc la mansarda, vreau sa-mi amenajez dormitorul in stil rustic, sa dau jos rigipsul de sub grinzi sa las grinzi aparente. Cu ce sa izolez termic si fonic intre grinzi?


Multumesc, anticipat.

Intrebare de la Gina, pe adresa redactiei: Cu ce sa izolez termic si fonic intre grinzi, la mansarda?

7 răspunsuri la “Cu ce sa izolez termic si fonic intre grinzi, la mansarda?”

Amestec de granule poliester , ciment, nisip.Amestecul , proportia este 3,1,2

Eu am izolat cu polistiren expandat prin cu adeziv (sau „negrese” dar atentie sa nu treaca si sa intepe folia anticondens. Se simte diferenta de temperatura si zgomot in mansarda atat pe iarna cat si pe vara.
Anul acesta urmeaza sa finisez, ori cu polistiren printre grinzi ori sa le acopere.
Nu stiu daca e cea mai buna idee dar e eficienta.

Buna ziua,
O izolatie perfecta intre grinzi, se realizeaza dintr-un strat vata minerala de 10cm, prinsa cu sarma de ferar in forma de x se folasesc cuie de tabla, cuile se bat in grinda,lateral stanga si dreapta,dupa care se inchide cu rigips sau OSB. dupa preferintele beneficiarului.
Cu stima

De acord si cu vata minerala dar daca intra putina apa prin acoperis (si o picatura) este suficient sa ramana acolo si sa putrezeasca vata iar mirosul este de nesuportat si greu de scos (poate cu tot cu vata)

Domnul Radu o picatura de apa nu poate trece printr-un acoperis,asta inseamna ca la o zi de ploaie cum a fost azi ne plimbam cu barca prin pod…..
Cu stima

Buna ziua, eu am o cabana cu acoperis din tabla si as vrea sa-l izolez hidro in primul rand ca sa pot face spatii de depozitare organizate. Ma puteti ajuta?
Multumesc,

Pentru Raluca: Va referiti la izolare hidro (hidroizolare) a acoperisului (tablei), a fundatiei sau a peretilor? Daca este vorba de acoperis, atunci nu avem de a face cu hidroizolare, ci cu o reparare sau inclouire a acoperisului astfel incat sa nu permita apei de ploaie sau umezelii interioare (condensului) sa afecteze interiorul. Mai departe totul depinde de cum e construit si alte detalii tehnice (coame, dolii, lucarne)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *