Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cum amenajezi o bucatarie mica si functionala – IMAGINI

2-blat de lucru material compozit alb bucatarie moderna mica


Mai importanta decat latura estetica in amenajarea unei bucatarii mici este cea functionala. Iar atunci cand sunt prezente ambele aspecte, vorbim despre un caz ideal.

Bucataria despre care vom vorbi astazi nu este cea mai mica din cate exista, dar nici mare nu e. Este insa frumoasa si functionala, datorita solutiilor implementate de catre designerii Rita Hernández Alfageme si Elena Romero.

Pentru a asigura suficient spatiu de depozitare, cele doua specialiste au proiectat dulapuri pe toate cele patru laturi ale bucatariei, in acest fel asigurand si distanta ideala intre cele trei zone principale (chiuveta, plita si frigiderul), fiecare dintre ele fiind integrata in cate o latura, pentru a usura procesul de preparare a mancarii. Aceasta solutie de proiectare a dus la formarea „triunghiului de aur”, despre care specialistii in amenajari spun ca ar fi esential in organizarea unei bucatarii ergonomice si practice.

In acest caz concret, chiuveta a fost integrata in dulapurile proiectate pe peretele cu fereastra, frigiderul si cele doua cuptoare in mobila de pe peretele opus, plita vitroceramica aflandu-se intre ele, pe una dintre laturile scurte ale bucatariei.

In partea opusa „triunghiului de aur” au fost proiectate dulapuri, unele dintre ele pe intreaga inaltime a peretelui, prevazute cu o multime de sertare, rafturi si usi, asigurandu-se astfel spatiul necesar depozitarii tuturor ustensilelor si vaselor destinate prepararii mancarii.

Elementul inedit este masa, integrata intr-unul dintre sertarele dulapului de pe peretele opus plitei. Asadar, locul de luat masa este format dintr-o masa extensibila, usor de manevrat, ideala pentru bucatariile mici, si doua scaune pliante, pe care stapana bucatariei le pastreaza agatate intr-un suport pe peretele din spatele usii, atunci cand nu sunt folosite.

Un element important in definirea laturii estetice este combinatia cromatica aleasa. Culoarea portocalie stapaneste bucataria de 11 metri patrati transmitand energie, iar albul contribuie la crearea senzatiei de curatenie, adaugand luminozitate.

sursa foto: micasarevista.com

Un răspuns la “Cum amenajezi o bucatarie mica si functionala – IMAGINI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *