Categorii
Gradina

Cum sa cultivi Floarea Pastelui in gradina casei tale

floarea pastelui planta perena

Cu denumirea inspirata de perioada in care infloreste, adica in preajma sarbatorilor pascale, Floarea Pastelui este o planta perena rezistenta la conditii vitrege, fapt care o face sa fie apreciata de gradinarii din intreaga lume. Un alt motiv sa o plantezi si tu in gradina este ca radacina sa poate fi folosita in scopuri medicinale.


Aceasta planta face flori de culoare roz, lila sau alb in timpul primaverii. Totodata, frunzele de Florea Pastelui sunt verzi de la inceputul primaverii pana la finele verii. Mai mult, aceasta planta poate atinge la maturitate inaltimea maxima de 0,5 metri.

Floarea Pastelui (Anemone nemorosa) ajunge la maturitate intr-o perioada de 2-5 ani, in functie de zona in care este plantata si de conditiile de dezvoltare. Conform expertilor, o poti planta fara probleme in orice punct cardinal al gradinii tale. In plus, nu trebuie neaparat sa fie ferita de vantul puternic.

Tot ce trebuie sa stii despre plantare si ingrijire

In lume exista 120 de variante ale speciei anemone. Floarea Pastelui face parte din familia ranunculaceae. Aceasta planta produce de obicei flori cu cate 5-7 petale.

Ea trebuie plantata in zonele in care poate beneficia din plin de razele solare. De asemenea, poate creste si in regiunile cu umbra partiala. Specialistii afirma ca Florea Pastelui poate tolera conditii de sol uscat, insa ideal ar fi ca ea sa fie plantata in solurile umede, dar care se dreneaza bine. Aceiasi specialisti declara ca Floarea Pastelui tolereaza orice gen de sol, fie el acid, alcalin sau neutru. In plus, aceasta floare perena poate fi propagata cu ajutorul semintelor, care trebuie sadite in containere.

Florea Pastelui poate fi cultivata in gradina sub forma unui covor verde. Expertii mai spun ca ea nu necesita o ingrijire intensiva, precum si ca nu are nevoie sa fie tunsa. Una dintre problemele care pot afecta cultivarea acestei plante este ca ea poate fi atacata usor de omizi si melci. In ceea ce priveste bolile, ea poate fi afectata de unele ciuperci.

In cazul in care solul din gradina ta nu este foarte bun, il poti imbogati cu ingrasamant natural. De remarcat este faptul ca Floarea Pastelui formeaza colonii cand este plasata in zone potrivite pentru o dezvoltare propice. Radacina plantei contine o substanta denumita anemonina, care este, de fapt, un antiseptic. Din acest motiv, ea poate fi utilizata si in scopuri medicinale. Insa, trebuie subliniat ca ingerarea acestei flori perene poate provoca indigestie. De asemenea, floarea Pastelui poate irita pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *