Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O bucatarie moderna, care imi place mult de tot – IMAGINI

1-living si bucatarie open space apartament mansardat


Mai stii cand iti spuneam ca nu ma simt deloc atrasa de stilul modern de amenajare, eu preferand interioarele calde, pline de elemente decorative rustice? Ei bine, privind imaginile de mai jos am descoperit ca pana si stilul modern poate fi pe gustul meu, cat timp arata ca bucataria apartamentului pe care vreau sa ti-l prezint astazi.

Este vorba despre un apartament cu doua camere cu suprafata de 54 de metri patrati, situat la ultimul nivel al unui bloc de locuinte din Stockholm. La vederea schitei si a imaginilor m-a frapat ca suprafata baii este cel putin egala, daca nu chiar mai mare decat cea a dormitorului. Acest fapt a permis amenajarea unei bai de-a dreptul luxoase (pentru un apartament dintr-un bloc vechi), prevazute atat cu o cabina de dus turcesc cat si cu o cada uriasa inzidita, dar si cu un lavoar din ciment care i-a adaugat baii moderne un suflu industrial. Dimensiunea acesteia a permis placarea pardoselii si peretilor cu gresie si respectiv faianta de culoare inchisa.

Dar cel mai mult mi-a placut bucataria apatamentului mansardat. Delimitarea acesteia de living s-a facut prin folosirea diferitor tipuri de pardoseala in nuante apropiate: gresie si parchet. Pentru placarea peretelui din zona blatului de lucru au fost alese placi inguste de faianta, intr-o nuanta mata de maro cu tenta gri, care adauga eleganta mobilierului modern.

Mi-au placut foarte mult portiunile de blat inzidit din ciment slefuit, in care au fost incastrate plita si chiuveta – doua dintre cele mai expuse la murdarie zone din bucatarie – intrerupte de blatul termorezistent din lemn, in aceeasi nuanta cu o parte dintre dulapurile mobilierului in forma de L. Si, pentru ca tot veni vorba, imi place si combinatia de culori si texturi ale mobilei de bucatarie. Usile albe lumineaza incaperea, in timp ce nuantele de maro ale dulapurilor suspendate si a unitatii in care au fost incastrate cele doua cuptoare ii adauga eleganta, iar culoarea gri a cimentului slefuit ii confera greutate vizuala.

Ce sa mai, este o bucatarie moderna pe placul meu! Tie cum ti se pare?

sursa foto: esny.se

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *