Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

O prietena mi-a cerut sfaturi pentru amenajarea unei curti mici – IDEI si IMAGINI

colt relaxare plin de flori si plante decorative curte micaCum sa-mi amenajez curtea casei? M-a intrebat zilele trecute o prietena care locuieste intr-o curte comuna, destul de mica, detinuta impreuna cu alte doua familii. Stii cum se spune despre copilul nascut cu trei moase ce ramane cu buricul netaiat? Ei, cam asta este si povestea curtii ei, in care nimeni nu vrea sa investeasca si care se aseamana mai degraba cu un loc de trecere sau un maidan prafuit. Si, in aceasta primavara, dornica sa scape de aspectul jalnic al curtii, prietena mea s-a decis sa faca o schimbare, rugandu-ma s-o ajut cu cateva idei, pentru amenajarea unei portiuni mici de teren din fata casei.


I-am sugerat sa ingradeasca perimetrul din fata casei cu un gard din scandura de lemn asezata orizontal cu inaltimea de cel mult 1 metru. In acest fel isi va putea amenaja un mic spatiu de relaxare, un loc de luat masa sau pur si simplu o oaza de verdeata, in care nu vor mai putea intra cainii si gainile ce-si duc veacul in curtea comuna, facand mizerie. Pentru a o inspira, i-am aratat mai multe imagini cu curti si gradini mici amenajate foarte frumos, unele dintre ele fara prea multe cheltuieli, care i-au dat curaj si au ajutat-o sa-si schiteze planul de actiune.

Poti vedea si tu imaginile despre care vorbeam in galeria foto de mai jos. Daca ai si alte idei pentru prietena mea, te rugam sa ni le impartasesti.

sursa foto: nygeekcast

3 răspunsuri la “O prietena mi-a cerut sfaturi pentru amenajarea unei curti mici – IDEI si IMAGINI”

O mini curte, in curte. Buna idee, Victoria! Cred ca ar ajuta si daca ar planta pe langa gardut, niste tufe din acelea care se indesesc repede. Astfel dublat, gardutul ar oferi nu numai intimitate dar si o imagine placuta.
Ma gandesc si la niste perdele confectionate din panza aceea speciala,din tesatura mai rigida, intr-o culoare uni sau cu imprimeu ( dungi, desen geometric, flori stilizate), care sa protejeze o latura sau doua de restul curtii. Pentru asta cred ca e necesara doar confectionarea suportului de care se va agata perdeaua. Adica, ceva de genul batatoarelor de covoare care se gaseau pe langa unele blocuri, daca stiti. Nu stiu cum ar arata practic asa ceva. Poate daca se ocupa cineva foarte priceput, ar iesi ceva dragut.

Da, la asa ceva m-am gandit. Doar ca pe moment uitasem de…pergola si nu stiam cum sa exemplific mai bine, modalitatea de a agata draperia. Mi-am amintit de acele batatoare pentru covoare ce se aflau candva, pe langa blocuri. Si poate ca se mai afla.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *