Categorii
Intrebari de la cititori

Polistiren, vata bazaltica sau spuma poliuretanica pt izolatie exterioara?

Am ajuns la faza izolatiei exterioare a unei vile cu subsol (30 mp), parter (121 mp) si etaj (121 mp) :
– polistiren ?
– vata bazaltica ?
– spuma poliuretanica ?
Ce imi recomanda specialistii Forumului (eventual, despre izolarea cu spuma poliuretanica as vrea mai multe detalii)?


Va multumesc anticipat.

Intrebare de la Valentin, pe adresa redactiei: Polistiren, vata bazaltica sau spuma poliuretanica pt izolatie exterioara?

6 răspunsuri la “Polistiren, vata bazaltica sau spuma poliuretanica pt izolatie exterioara?”

Spuma poliuretanica se foloseste mai des la mansarde interior sau poduri,polistirenul este singura alternativa la placari exterioare,deocamdata pentru ca intre timp au inceput sa-si faca aparitia si alte materiale precum lana se oaie tip A LA Cluj,dar nimeni nu a incercato si ca orice inceput ,totul se misca mai greu…..

Poliuretanul este f. bun dar este si mai scump si diferentele de coeficient de transmitere a caldurii nu sunt ” notabile!” Vata minerala are avantajul ca ” respira” mai bine decat polistirenul care poate retine umiditatea daca punctul de inghet este in zona interfetelor cu peretii.Ramane sa analizati costurile.SUCCES!

Echipa de meseriasi din jud.Teleorman efectuam lucrari de termoizolatii (polistiren extrudat/expandat, vata minerala) / hidroizolatii. Daca v-am trezit interesul ne gasiti la nr.tel 0769942980. O zi buna va doresc.

Noi suntem aplicatori de spuma poliuretanica si am avut multi clienti care au avut vata bazaltica sau minerala si au inlocuit-o cu spuma poliuretanica datorita eficientei slbe(bine in multe cazuri era si problema de montaj, vata desprinzandu-se in multe locuri).

Am scris pe blogul nostru si un articol pe tema asta, pe care il voi lasa mai jos, cu voia moderatorului.

Isoterm. ro/noutati/spuma-poliuretanica-sau-vata-bazaltica/

Bună seara!
Haideți să nu ne facem reclama sau să scoatem în evidență un produs. Inițiatorul întrebării doreşte o părere pertinentă. Criteriile pentru care spuneti că un produs este mai bun nu prea sunt stabilite. În afară de conductivitatea termica nu vorbiți nimic de rezistenta la foc, nivelul de insonorizare si rezistența în timp. Mai trebuie să evităm confuziile dintre vata minerală şi vata bazaltica (în articolul menționat de isoterm).
Eu unul am folosit vata bazaltica la exterior (după 2 ani nu a căzut nici o placă), pentru ca fața de polistren are o durabilitate în timp mare (cititi caracteristicile oferite de producător), foarte rezistentă la foc (eu unul nu am gasit studii făcute sau testari pe acest domeniu pentru spumă) si la un preț de achiziție mult mai mic față de spumă.
Cu stimă şi respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *