Categorii
Proiecte de case inedite

Probabil cele mai scumpe ciuperci din lume – VEZI IMAGINI

1-case in forma de ciuperca new york


Ciupercile din imagine nu sunt din basmul Alice in Tara Minunilor, sunt cat se poate de reale. Se afla in apropiere de New York si formeaza impreuna o locuinta neobisnuita, construita in 1972 de catre arhitectul american James Johnson.

Casa este compusa din 4 ciuperci si jumatate conectate intre ele. Fiecare ciuperca avand aproximativ 80 de tone si fiind ridicata pe piloni din beton deasupra solului, la inaltimi cuprinse intre 4,2 si 6 metri. Locuinta propriu-zisa a fost amenajata in palariile ciupercilor. Intr-o palarie se afla livingul si locul de luat masa, in alta se gasesc bucataria si camera de zi, iar in celelalte doua au fost amenajate dormitoarele si baile. Celor patru ciuperci li se adauga inca una, dar fara acoperis, unde a fost amenajata o terasa exterioara.

Complexul locativ in forma de ciuperci-gigant din apropierea parcului Powder Mills a fost construit in urma cu mai bine de 40 de ani pentru avocatul Robert Antell si sotia sa Marguerite si are o suprafata locuibila totala de 390 metri patrati. Pasionata de arta si mestesugarit, Marguerite si-a pus amprenta in toate cele patru incaperi suspendate, confectionand corpuri de iluminat unicat sau decoratiuni din mozaic pentru pardoseala, pereti si tavane. Impreuna cu sculpturile si mobilierul unicat din lemn, elementele decorative create de Marguerite, prima proprietara a casei cu design inedit, contribuie la crearea unui decor parca desprins din cartile de povesti.

In anul 2012, la implinirea a 40 de ani de la constructie, casa ciuperca a fost vanduta pentru suma de 800.000 USD, cu aproape 300.000 USD mai putin decat pretul cu care a fost scoasa la vanzare.

sursa foto: mushroomhouse.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *