Categorii
Intrebari de la cititori

Scarile exterioare ale casei crapa in fiecare an. Cum le consolidez?

Buna ziua, as vrea sa stiu ce s-ar putea face, deoarece locuiesc la casa, iar scarile exterioare crapa in fiecare an din ce in ce mai tare. Ce s-ar putea face pentru a le consolida? Multumesc.


Intrebare de la Dany, pe adresa redactiei: Scarile exterioare ale casei crapa in fiecare an. Cum le consolidez?

5 răspunsuri la “Scarile exterioare ale casei crapa in fiecare an. Cum le consolidez?”

Indicat ar fi fost sa trimiteti si o-niste fotografii daca se poate. Dupa parerea mea, nestiind si nevazand cum arata scara pe care o aveti, decat sa va chinuiti an de an sa o carpiti, ar fi bine sa apelati la o persoana avizata si sa o faceti din nou. Poate nu ati armat-o suficient, poate nu ati folosit doza de ciment necesara, poate nu ati folosit balast de cea mai buna calitate. Dar repet, e doar o parere, nevazand scara si necunoscand alte amanunte. Stiind ca nu v-am fost de prea mare ajutor, va urez succes!

Cu stima,

De acord cu antescriitorul meu: erau utile cateva poze, ne dadeam seama poate mai bine. Asa pareri pot exista, in general compozitia cimentului, calitatea sa par sa fie de vina. Cine stie?
Ideea mea de nespecialist in domeniu este sa acoperiti scara cu gresie (de exterior si de tranzit sa reziste la inghet, utilizare frecventa si sa nu alunece) Stim ca o simpla crapatura sa existe si daca intra apa si ingheata, crapatura se largeste si tot asa. Invelind scara poate apa nu are pe unde sa mai intre si nu se mai decojeste

E posibil sa mearga cu gresie, insa asta nu inseamna ca nu vor mai aparea probleme. Daca e sa lucreze betonul, banii bagati in placare vor fi aruncati. Repet, e doar o parere!
Cu stima,

Cu respect pentru colegii mei intr-ale meseriei care au dreptate in cele spuse.O fisura pe zonele de trepte ar indica un beton necorespunzator daca fisurile sint singulare si tip snur.Daca ele sint de forma y. atunci intervine necompactarea necorespunzatoare si insuficienta a terenului,cunoscut fiind acrst fenomen mai ales in cazul trotuarelor turnate pe linga case.
Daca fisurile sint adinci,trebuie refacute din nou.Armeazale cu pc-ri(nu cu plase stnb)si toarna o compozitie de beton B300(si importanta este vibrarea betonului).
Spor la treaba.(imi pare rau,dar asta este o solutie foarte buna,cu conditia sa fie lucrata responsabil.)

Cu totii stim sa construim,insa cati dintre noi construim responsabil si bine ???

Dragul meu,asta inseamna sa le spargi si sa le torni din nou.

Spor la treaba.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *