Categorii
Destinatii, Hoteluri si Pensiuni

SPECTACULOS! Manastire din secolul 17 transformata in cel mai luxos hotel spa din Europa

1-gradina si piscina infinity hotel spa manastire santa rosa amalfi italia


Amenajat in interiorul unei manastiri construite in secolul 17 pe un spectaculos promontoriu din Golful Salerno, hotelul spa Santa Rosa este una dintre cele mai luxoase destinatii de vacanta din Italia si chiar din intreaga lume.

Pe la jumatatea secolului 19, dupa mai bine de 150 de ani de la infiintare, stabilimentul monahal dedicat Sfintei Rosa din Lima ridicat de maica Rosa Pandolfi, descendenta familiei de nobili Pontone di Scala, a fost evacuat, iar cladirile ce compuneau manastirea au ajuns in posesia municipalitatii. In anul 1924 proprietatea cu insemnata valoare istorica a fost transformata intr-un hotel modern de catre familia Caterina, care l-a condus timp de trei generatii. Dupa disparitia familiei care reusise sa readuca viata in zidurile vechii manastiri, constructia a fost, din nou, data uitarii.

In anul 2000, in timpul unei calatorii de recreere in apele Golfului Salerno, turista americana Bianca Sharma a remarcat frumusetea fostei manastiri. Captivata si fascinata de locatia spectaculoasa, dar si de arhitectura constructiei uitate in paragina, Bianca a simtit ca renovarea vechii manastiri este misiunea vietii ei. In cel mai scurt timp, dupa indeplinirea tuturor formalitatilor legale, Bianca a devenit proprietara ruinelor istorice din localitatea Conca dei Marini, de pe coasta Amalfi, pe care le-a transformat in cel mai luxos hotel spa din Europa.

Lucrarile de renovare au durat mai bine de zece ani, in ciuda estimarilor initiale ale investitoarei americane. Din fericire, familia Caterina (n.r. fosta proprietara a hotelului) a pastrat elementele arhitecturale originale ale manastirii, Bianca Sharma, impreuna cu arhitectul local Franco di Martino, reusind sa le redea aspectul initial incluzandu-le totodata in decorul luxuriantului spa.

Monastero Santa Rosa, situat intre fermecatoarele localitati Positano si Amalfi, si-a deschis oficial portile abia in luna mai a anului 2012, devenind in scurt timp una dintre cele mai exclusiviste destinatii de vacanta din intreaga lume. Primii oaspeti ai hotelului au fost Printul Albert de Monaco si Printesa Charlene.

Hotelul dispune de 20 de dormitoare si apartamente cu vedere spre mare, toate dotate cu bai proprii decorate elegant, cu finisaje de cea mai inalta clasa. Centrul spa pune la dispozitia turistilor cazati o baie turceasca, bai termale si tot felul de masaje si tratamente de infrumusetare si rasfat. Dar cel mai mare spectacol il ofera gradinile si terasele ce inconjoara fosta manastire, de decorul si amenajarea carora s-a ocupat acelasi arhitect peisagist care ingrijeste si gradinile Vaticanului.

Arborii, arbustii ornamentali si tot felul de plante si flori tropicale plantate si cultivate cu grija si maiestrie, privelistea spectaculoasa si piscina uluitoare, ce pare sa se reverse direct in Golful Salerno, deasupra caruia troneaza semetul promontoriu, creeaza un decor mirific, de neuitat.

monasterosantarosa.com

Un răspuns la “SPECTACULOS! Manastire din secolul 17 transformata in cel mai luxos hotel spa din Europa”

– Ce rol are vana de amestec si eventual unde se poate monta CORECT in circuitul instalatiei de incalzire a unei locuinte ?
– Este obligatorie utilizarea ei?
– Avantaje / dezavantaje ?
Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *