Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Un hambar vechi din piatra transformat intr-o incantatoare casa de vacanta – GALERIE FOTO

2-piscina si terasa placata cu dusumea de lemn casa din piatra spania


Ramasitele zidurilor vechi din piatra ale unui fost hambar in care taranii isi pastrau odinioara granele si imprejurimile pitoresti au fost suficiente pentru a-l convinge pe arhitectul Lluis Auquer sa-si canalizeze toata energia spre transformarea constructiei degradate intr-o superba casa de vacanta, la cererea proprietarilor.

Piatra si lemnul, prezente la tot pasul, atat in interior, cat si in exteriorul casei din regiunea spaniola Catalonia, sunt personajele principale in povestea transformarii. Pentru a conserva cat mai mult din aerul original al constructiei, bucatile de piatra naturala desprinse din zidurile hambarului vechi, gasite la fata locului, au fost folosite pentru reconstructia peretilor. Iar pentru a inlesni patrunderea luminii in interiorul casei rustice, zidurile groase din piatra au fost inzestrate cu mai multe ferestre si usi din sticla ce fac legatura cu terasa si gradina, ambele imbracate in verdeata.

In timpul verii, usa spre terasa este mai mereu deschisa, astfel incat livingul si bucataria amenajate la parterul casei de vacanta par sa se intrepatrunda cu terasa acoperita de o pergola din lemn. O masa, cateva scaune si o banca inzidita, umbrite de frunzisul bogat al glicinei ce invaluie pergola din lemn, aflate la doar cativa metri de piscina in care se oglindeste cerul albastru, formeaza locul de masa ideal in sezonul cald.

Inaltimea vechiului hambar a permis amenajarea unui etaj deasupra parterului, unde au fost proiectate doua dormitoare si o baie. Intrarea intr-unul dintre dormitoare este marcata de o spectaculoasa arcada, ramasa din constructia originala, conservata cu grija de arhitect la cererea proprietarilor. Forma arcuita a intrarii pare sa inmoaie duritatea pietrei din care a fost construita.

Intregul interior al incantatoarei case de vacanta emana multa caldura, datorita decorului rustic creat cu ajutorul finisajelor si pieselor de mobilier alese cu atentie. Aici zidurile neregulate din piatra naturala (un element decorativ in sine) sunt echilibrate de suprafetele netede, iar mobila din lemn isi gaseste ecoul in grinzile pe care pare sa se sprijine tavanul. La fel ca si piatra folosita pentru reconstructia peretilor casei, si grinzile fac parte din mostenirea lasata de hambarul vechi, arhitectul spaniol restaurandu-le si incluzandu-le in noul decor.

Pur si simplu incantator, nu-i asa?

sursa foto: elmueble.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *