Categorii
Intrebari de la cititori

Cati kw trebuie sa aiba o centrala pe lemne la o casa de 120 mp izolata?

Buna ziua. Serban, este numele meu. Intrebarea pentru d-voasta este urmatoarea: la o locuinta tip vila 120 m2, ce tip de centrala pe lemne este indicat sa folosim? Casa este izolata, etajul format din mansarda tot izolat. Adica , cati kw?
Va multumesc.


Intrebare de la Serban, pe adresa redactiei: Cati kw trebuie sa aiba o centrala pe lemne la o casa de 120 mp izolata?

2 răspunsuri la “Cati kw trebuie sa aiba o centrala pe lemne la o casa de 120 mp izolata?”

Buna ziua,

Din pacate, rasunsul exact se poate da in urma calculelor mai exacte (materiale constructie pereti, izolatie, suprafete vitrate, localitate, amplasare a incaperilor fata de punctele cardinale, inaltime incaperi, tip de incalzire – radiatoare, incalzire in pardoseala, ventiloconvectoare).
Un raspuns dat dupa indici (deci nu un calcul STAS) este de aproximatv 20 Kw, asta fara necesarul pentru boiler.
Trebuie sa aveti grija, nu numai CT e importanta. E ffff important ca cel care va monteaza instalatia sa va calculeze corpurile de incalzire (sau pardoseala), diametre de tevi, pompe, vase expansiune, vas tampon (puffer). Daca vreuna dn cele de mai sus sunt calculate prost, toata instalatia are de suferit. Oricat de bine e calculata CT sau radiatoare, tot nu vor avea randamentul scontat daca diamentrele tevilor sunt subdimensionate, sau daca pompa este prea mica iar ultimele radiatoare nu se incalzesc din cauza asta. Sau daca vasul de expansiune este prea mic, iar supapele de siguranta se deschid intr-una. Sau daca supapele de siguranta sunt luate mai mari decat poate suporta cazanul, caz in care se sparge cazanul inainte de a se deschide supapele care ar trebui sa protejeze instalatia.
Sfatul meu, faceti-va un proiect tehnic, in el veti avea toate datele si calculele pt echipamentele de mai sus.

Cu stima,
Paul Goron
0745 / 090.451

Am o casa izolata in exterior de 120m2 si as dori sa montez o centrala pe lemne si carbune cu gazificare .As dori sa imi spuneti ce fel de centrala pot cumpara de cati kw.am nevoie numai de incalzire nu si de apa calda si trebui cam 8 calorifere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *