Categorii
Intrebari de la cititori

Ce marca de pp-r este mai bun si ce diametru este necesar la o centrala pe lemne?

Buna seara! As vrea sa fac o instalatie termica la o casa noua cu centrala pe lemne, instalatia va fi din pp-r sub sapa.


Ce marca de pp-r este mai bun si ce culoare, ca am vazut pe piata este alb, griu, verde toate cu insertie, dar cel verde e mai scump e mai bun, instalatia va fi cu distribuitor. e bine de la centrala pina la distribuitor sa plec cu altceva otel galvanizat sau cupru, sau direct cu pp-r, si pp-r de la distribuitor la calorifer. ce diametru de teava e bine sa folosesc. va multumesc.

Intrebare de la Ghyta, pe adresa redactiei: Ce marca de pp-r este mai bun si ce diametru este necesar la o centrala pe lemne?

10 răspunsuri la “Ce marca de pp-r este mai bun si ce diametru este necesar la o centrala pe lemne?”

Raspuns pt Ghyta – teava de ppr

Salut,
Concluzia la care am ajuns in urma discutiilor cu mai multi inatslatori (sunt comerciant instalatii) este ca teava de ppr gri cu fibra compozita este varianta cea mai agreata si buna calitate/pret. Face acelasi lucru ca si cea verde, dar la un pret mai mic, in plus culoarea nu este gri, este o nuanta neutra care nu deranjaza daca este montata aparent.

Spor, Cristian

suntem o echipa bine organizata,si va dau un sfat pt. ppr este foarte bun noi la cat am montat nu am avut probleme cu ele si sunt de cativa ani buni am si eu in casa ppr alb si va spun ca este excelent, nu va luati dupa ce spun alti de cel verde deci va spun ca cel alb cu insertie este foarte bun pt. mai multe detali va rog sa ma contactati la nr.0724621042.va multumesc!

Dar teava de cupru? Ce parere aveti? Mai degaja si ea caldura in camere…
Si inca o intrebare de nestiutor…
Orice panou solar se poate racorda la o centrala pe lemne ?
Care centrale pe lemne (fara gazeificare!) sunt mai bune? Dati-mi un sfat!

La o centrala pe lemne si cu instalatie din pp-r prin sapa este bine de monttat distribuitor pe fiecare etaj p+m si daca este bine cu ce fel de teava se pleaca din distribuitor la calorifer si din distribuitor la centrala,va multumesc

Pentru ce vreti sa faceti aveti nevoie de instalator,la fata locului se dau solutii se face planuri etc 0769258422.

De obicei se pleaca cu 1″ de la centrala termica, chiar daca racordurile ei sunt mai mari.
In camera tehnica este bine sa puneti teava metalica care sa reziste mai bine la temperaturile mari ce pot sa apara accidental.

Cu fibra bazaltica… e cel mai bun PPR-RCT aparut nou… perete subtire si durabilitate cu 30% mai mare gasiti la dedeman MARCA WAVIN…

Ce diametru trebuie să aibă țevile tur retur la un Termosemineu aqua plus 25 cu 2 pompe și by-pass 2 termostate 8 calorifere la parter la țeavă din ppr alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *