Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Cum alegi modelul ideal de piscina pentru curtea ta – SFATURI si 9 IMAGINI

3-model piscina ingropata din fibra de sticla bordura placata cu piatra naturala

Simti ca a venit momentul sa-ti dotezi curtea cu o piscina in care sa te racoresti in sezonul cald care e foarte aproape, dar nu stii ce model sa alegi? Pentru a lua cea mai buna decizie, trebuie sa te informezi despre tipurile piscinelor, avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele si, desigur, despre costurile de achizitie, montare si intretinere ulterioara.


De la bun inceput trebuie spus ca piscinele se impart in trei mari categorii: cele ingropate, cele supraterane, si cele gonflabile. Iar pentru a afla ce tip de piscina corespunde nevoilor tale, vom detalia fiecare categorie in parte.

Piscinele ingropate

Spre deosebire de celelalte doua categorii, piscinele ingropate necesita o substantiala investitie financiara si montaj profesionist, in baza unui proiect. Piscinele din aceasta categorie pot avea structura din otel galvanizat cu invelis interior din vinil, pot fi realizate din fibra de sticla, din polipropilena sau din beton. Aceasta din urma varianta este cea mai complexa, se realizeaza cel mai greu si necesita finisare: cu rasini epoxidice, cu mozaic de sticla sau cu alte finisaje.

Pentru constructia unei astfel de piscine, asa cum spuneam si mai sus, este nevoie de proiect, iar locul in care aceasta va fi construita necesita pregatire anterioara. De asemenea, daca ai decis sa alegi varianta unei piscine ingropate nu uita sa iei in calcul si costurile ulterioare de reamenajare a zonei din vecinatatea acesteia: pardoseala pentru exterior sau piatra naturala pentru placarea perimetrului din jurul piscinei, amenajarea unei terase pentru amplasarea sezlongurilor si a umbrelelor de soare etc. Toate acestea necesita un efort financiar considerabil pe care trebuie sa-l ai in vedere inaintea demararii lucrarilor de constructie.

Avantajele piscinelor ingropate:

– cea mai mare durata de viata;
– in versiunea din beton acestea pot fi realizate in orice forma, model si adancime;
– stabilitate si robustete.

Piscinele supraterane

4-piscina supraterana din lemn imprejmuita cu dusumea din lemn de exterior

Piscinele supraterane – mai ieftine si mai usor de montat decat cele din prima categorie – includ o mare varietate de modele, in functie de preferintele si bugetul fiecarui cumparator. Astfel, piscinele supraterane pot fi confectionate din otel galvanizat, din fibra de sticla si chiar din lemn. Acestea pot avea forma ovala, rotunda, patrata sau dreptunghiulara, iar din punct de vedere al aspectului piscinele supraterane pot fi vopsite in diferite culori, pot avea aspect de lemn (perfecte pentru completarea decorului curtilor amenajate in stil rustic) sau pot fi personalizate cu folii autocolante cu diferite imagini.

Avantajele piscinelor supraterane:

– pretul de achizitie mic, comparativ cu cel al piscinelor ingropate;
– montajul rapid si usor ce nu necesita ajutor din partea specialistilor;
– la nevoie, o astfel de piscina poate fi mutata in alta zona a curtii, relocata, desfiintata sau inlocuita cu un alt model.

Piscinele gonflabile

9-piscina gonflabila mica pentru bebelusi

Piscinele gonflabile sunt cea mai ieftina si accesibila categorie existenta pe piata, fiind disponibile intr-o mare varietate de culori, modele, forme si dimensiuni. Piscinele din aceasta categorie au o durata foarte mica de viata, fapt ce justifica pretul mic, comparativ cel al modelelor prezentate mai sus. De altfel, pretul mic si montajul ultrarapid sunt singurele avantaje ale acestei categorii.

Alte aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o piscina

Dupa stabilirea bugetului si spatiului pe care-l poti aloca pentru piscina mult visata, trebuie sa decizi modelul, marimea si forma acesteia. De exemplu, daca stii ca piscina va fi doar un loc in care te vei balaci alaturi de familie si prieteni, poti alege un model rotund sau oval, nu foarte adanc, in care si cei mici sa se poata simti in siguranta. Pe cand daca ai de gand sa inoti in ea, alege o piscina dreptunghiulara, un model clasic care nu se demodeaza niciodata.

Daca ai copii mici sau esti vizitat deseori de prieteni cu copii mici, asigura-te ca vei monta sau construi piscina intr-o zona izolata de restul curtii printr-un gard. In acest fel vei preveni producerea unor accidente tragice.

Stiu ca ar mai fi multe de adaugat si de aceea voi reveni si cu alte informatii pe acest subiect, mai ales ca sezonul cald este abia la inceput. Iar daca nu esti foarte sigur de modelul de piscina care s-ar plia cel mai bine pe bugetul si nevoile tale, te sfatuiesc sa apelezi la o firma specializata in constructia si montarea piscinelor, care iti va oferi consultanta necesara.

3 răspunsuri la “Cum alegi modelul ideal de piscina pentru curtea ta – SFATURI si 9 IMAGINI”

buna ziua. sunt foarte bune sfaturile. eu vreau sa construiesc o piscina din beton ingropata dim. 10m x5m x H(0,5m-1,80m). ma intereseaza o oferta pentu aceasta lucrare. mentionez ca piscina este interioara. m-ar interesa cu aproximatie cam ce suma m-ar ajunge. multumesc.

Pentru marian mircevi::::Intra-ti pe site-ul piscine aristocrate.ro…tipul e profesionist si va poate da toate informatiile de care aveti nevoie…numai bine!

Marian ai facut piscina ? Si eu sunt interesat de o firma de specialitate . Poate ma ajuți cu ceva sfaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *