Categorii
Gradina

Cum sa plantezi brumarele

brumarele sau phlox paniculata floare perena decorativa

Brumarelele (Phlox paniculata) mai sunt cunoscute si sub denumirea populara de „scanteiute”. Aceste plante perene sunt mereu verzi si poti forma cu ele adevarate covoare de flori in gradina ta. Brumarelele fac parte din familia polemoniaceae, avand frunze simple si facand flori deosebite.


La maturitate, brumarelele pot atinge inaltimea maxima de peste un metru. Aceste plante fac flori mici in forma de stelute de culoare alba, roz, violet sau albastra la inceputul verii. Tot in timpul verii, frunzele lor capata o culoare albastruie.

De asemenea, brumarelele prefera zonele in care beneficiaza de lumina directa a soarelui, insa ele pot creste fara prea mari probleme si in locuri cu umbra partiala. De remarcat este faptul ca, pe glob, exista multiple variante ale acestei specii, unele chiar create artificial de catre experti in acest domeniu.

Cateva sfaturi practice pentru cultivarea Phloxului

Specialistii sustin ca aceste flori perene pot fi sadite in orice punct cardinal al gradinii. In plus, brumarelele prefera solurile umede, insa care reusesc sa se dreneze eficient. Astfel, ele nu tolereaza foarte bine umezeala continua, avand probleme din acest punct de vedere. Unul dintre avantajele lor este insa ca nu sunt pretentioase: brumarelele se adapteaza si cresc frumos pe orice tip de sol, de la cel acid pana la cel neutru sau alcalin.

Pentru ca ele sa atinga inaltimea maxima de peste un metru, trebuie sa treaca intre doi si cinci ani de la plantare. In orice caz, ideal este sa le plantezi intr-un sol fertil, in zone in care sa poata beneficia din plin de razele solare. Expertii afirma ca aceste flori perene pot fi propagate prin intermediul puietilor, in timpul toamnei sau al primaverii.

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea lor

Brumarelele pot ajuta la crearea unor delimitari florale in cadrul gradinii tale sau pot fi plantate sporadic, fara intentia de a crea un covor de flori. De asemenea, acestea pot rezista fara probleme in gradina unei case dintr-o zona urbana, deoarece sunt rezistente la poluarea atmosferica. In salbaticie, aceste plante cresc in solurile un pic umede si se dezvolta cu usurinta.

In general, brumarelele nu necesita o ingrijire intensiva, insa n-ar strica sa le tunzi usor la finele toamnei, pentru a beneficia de mai multe flori in sezonul urmator. Singura problema reala pe care o au brumarelele este legata de mana, care le-ar putea afecta. Brumarelele au fost mereu indragite de catre gradinari, deoarece sunt relativ usor de plantat si intretinut, dar si datorita faptului ca florile lor incanta privirile tuturor. Culorile sunt cu adevarat minunate, iar mirosul florilor este captivant, mai ales in serile de vara.

3 răspunsuri la “Cum sa plantezi brumarele”

Le-am gasit in gradina Bunicii acum 70 de ani! Nu sunt pretentioase au un miros superb! Am de culore alba si roz Se pot inmultii si prin seminte sau prin replantare primavera din tufele vechi.

De unde pot procura seminte sau butasi de brumarele? Sunt din Ploiesti!
VA MULTUMESC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *