Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sfaturi sa fac mai luminos un apartament achizitionat curand

Buna ziua!
Am achizitionat de curand un apartament de 48 mp semifinisat si as avea mare nevoie de ajutor pentru ca as dori sa il fac sa fie luminos, ma refer in special la bucatarie si living open space. Ma gandeam la un parchet foarte deschis la culoare, dar nu stiu ce culoare sa imi pun usile, mobila de bucatarie, living si canapeaua. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi. O zi buna!


Intrebare de la Paula, pe adresa redactiei: Doresc sfaturi sa fac mai luminos un apartament achizitionat curand.

Un răspuns la “Doresc sfaturi sa fac mai luminos un apartament achizitionat curand”

Cum am spus-o si in alte randuri, din punctul meu de vedere, cele mai potrivite usi pentru garsonierele si apartamentele mici si medii sunt cele de culoare alba cu portiuni vitrate, care sa permita patrunderea luminii naturale. Aceasta alegere este potrivita indiferent de nuanta gresiei sau parchetului alese pentru placarea pardoselii.

In ce priveste alegerea nuantei pentru mobila din livingul si bucataria open space, variante sunt multe. Desigur ca nuantele deschise contribuie la marirea vizuala a spatiului. Dar daca e sa analizezi interioarele amenajate in stil scandinav (unde se pune accentul pe luminozitate), vei vedea ca in multe dintre acestea sunt prezente si piese de mobilier in culori inchise, unele chiar negre. Ceea ce demonstreaza ca senzatia de lumina nu depinde doar de nuanta mobilierului, ci de dimensiunile acestuia, de configurarea ergonomica a interiorului si mai ales de culoarea peretilor.

Pentru a spori cantitatea de lumina, poti alege sa zugravesti peretii in alb, mai ales ca ai bucataria deschisa spre living, ceea ce inseamna ca peretii si tavanul din zona open space se vor ingalbeni de la vaporii produsi in timpul procesului de preparare a mancarii si va trebui sa-i improspatezi periodic. Iar albul este cel mai usor de improspatat.

Daca nu-ti place albul, iar incaperea este orientata spre nord (de unde si lipsa luminii), zugraveste peretii intr-o nuanta deschisa de galben, care va contrasta cu usile albe, creand in acelasi timp senzatia de spatiu insorit.

Revenind la alegerea nuantei mobilierului, iti spun ca totul tine in primul rand de gust. De pilda, mie imi place mobila in culori deschise, apropiate de cele ale lemnului natur. De asemenea, imi plac interioarele colorate cu ajutorul accesoriilor si elementelor decorative: covoare, perdele, vaze, ghivece cu flori, tablouri sau poze inramate, pernute si paturi decorative etc. Un exemplu de apartament mic marit cu ajutorul luminii si inviorat cu ajutorul elementelor decorative gasesti aici: https://www.casadex.ro/2014/04/cat-de-simpatic-este-acest-apartament-colorat-de-numai-40-metri-patrati-imagini/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *