Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Idei de borduri decorative pentru gradini si ronduri cu flori. 12 IMAGINI

bordura decorativa gradina din pietre de rau

Si noi ne numaram printre cei mutati de putina vreme la casa, cu o curte destul de mare, care n-a fost amenajata niciodata. In momentul achizitionarii, o mica parte din suprafata era ocupata de o livada de pruni (pe care i-am pastrat si inca invatam sa-i tundem si sa-i ingrijim), restul fiind un desis plin de maracini, salcami, plopi si alte balarii de padure. In ultimii doi ani, Andrei, inarmat cu motocoasa, topoare si securi a dus o lupta apriga cu maracinii, cu rugii inalti, a rarit copacii, eliberand curtea si scotand la iveala intregul lot de teren.


Apoi, ingradind o parte din curte pentru gaini, am constatat cat de utile si practice sunt gardurile intr-o curte mare. Si uite asa au aparut gardul ce imprejmuieste viitoarea gradina si via plantata in toamna trecuta, gardul din fundul curtii, in spatele caruia speram ca vom avea un iaz umbrit de salcii intr-o buna zi si gardul ce imprejmuieste locul de plimbare a gainilor. Iar eu mi-am propus sa transform zonele ramase neimprejmuite intr-un mic parculet cu arbusti ornamentali, ronduri de flori, alei pietruite, iarba verde si gardulete cochete. Intre timp, am realizat ca pentru a proteja si pune in valoare rondurile de flori, am nevoie de borduri de delimitare, pe care fie le cumpar de-a gata din magazinele de bricolaj, fie mi le confectionez singura din diverse obiecte de prin curte sau de prin imprejurimi. Pentru inceput am ales a doua varianta, stiind ca doar asa pot obtine borduri unicat, pe care nu am cum sa le intalnesc intr-o alta curte.

Din ce poti confectiona borduri decorative pentru gradina?

Pai, cam din orice iti poate trece prin cap: din caramida, din pietre mai mari sau mai mici, din popi de lemn, din scanduri, din busteni si chiar din tevi, cauciucuri, sticle goale, farfurii sau capacele de la rotile masinilor. Ca sa te conving, am selectionat 12 imagini pe care le gasesti in galeria foto de mai jos. Vei vedea ca pana si cele mai trasnite si neobisnuite borduri contureaza frumos rondurile cu flori, delimitandu-le de restul gradinii. Pe langa rolul decorativ pe care il au, bordurile sunt utile deoarece previn alunecarea pamantului din ronduri pe portiunile cu iarba din jurul acestora.

Dintre modelele de borduri de delimitare din galeria de mai jos preferatele mele raman cele din caramida, piatra naturala sau lemn. Mi se pare ca acestea rezoneaza cel mai bine cu decorul natural al gradinii si nici nu sunt greu de gasit; pietre pot lua de pe drum, iar lemne uscate gasesc prin padure cu duiumul.

Tu cum ti-ai delimitat rondurile cu flori din gradina? Daca ai si alte idei decat cele din galeria foto de mai jos, te rog sa ni le impartasesti si noua 🙂

Un răspuns la “Idei de borduri decorative pentru gradini si ronduri cu flori. 12 IMAGINI”

Interesante sugestiile dumneavoastra privind decorarea gradinii , insa avand in vedere ca unii prefera un anumit grad de eleganta se poate opta si pentru borduri decorative intr-o combinatie cu ceva pavaje care sa delimiteze frumos spatiul verde, pomii, florile de restul gradinii sau curtii. Asta mai ales ca in ziua de astazi , anumiti producatori de astfel de produse , ofera aceste lucruri la preturi foarte mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *