Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Idei faine de folosire a boltarilor din beton in amenajarea si decorarea gradinii

1-model gradina veritcala din boltari de beton pentru zidarie

Sunt convinsa ca si cei care au gradina pusa la punct simt nevoia s-o completeze cu ceva nou, fie ca e vorba despre un arbust ornamental care le-a facut cu ochiul, fie ca sunt niste flori pe care si le-au dorit de multa vreme, fie ca trandafirii cataratori au crescut si au nevoie de un nou suport. Pe scurt, intr-o curte gasesti mereu cate ceva de facut.


Eu inca mai am mult pana sa pot spune ca am gradina amenajata si poate de aceea sunt in permanenta cautare de idei noi, cum am spus-o si in alte randuri. Recent, am dat peste o idee de amenajare rapida a unei gradini verticale si numai (o sa intelegi imediat), din boltari de beton, folositi in constructii. Practic, acestia pot inlocui cu brio si cu o cheltuiala mult mai mica, jardinierele prefabricate din beton, pe care le gasesti in magazinele de bricolaj.

Am gasit, de pilda, boltari de beton de jumatate de metru lungime la pretul de 3,5 lei bucata, in timp ce pentru o jardiniera din beton, speciala conceputa pentru amenajarea gradinii, ar trebui sa scot din buzunar cel putin 9 lei. La Dedeman am vazut unele in forma de clepsidra ce costau peste 20 de lei/bucata. E drept ca cele din urma sunt confectionate din beton colorat turnat in masa, in timp ce boltarii din beton sunt gri. Dar la diferenta asta nu stiu cat mai conteaza culoarea, plus ca si boltarii pot fi colorati cu vopsea lavabila de exterior.

Si acum sa-ti povestesc cate chestii faine poti face din banalii boltari din beton, folositi in constructii. Pe langa faptul ca ii poti folosi pe post de borduri decorative sau pentru delimitarea straturilor cu flori din curtea casei tale, poti sa-i folosesti pentru confectionarea straturilor inaltate din gradina, pentru realizarea unui aranjament floral intr-un balcon mic sau pe o terasa, pentru constructia unei gradini verticale si chiar pentru constructia unor piese de mobilier unicat de exterior: canapele, fotolii, masute. De fapt, daca stai bine la capitolul maginatie, cred ca poti face chiar mai mult de atat. Pentru inspiratie, rasfoieste imaginile din galeria foto de mai jos.

Nu-i asa ca e faina ideea?

2 răspunsuri la “Idei faine de folosire a boltarilor din beton in amenajarea si decorarea gradinii”

Imi plac mult articolele. Fotografiile se încatcă foarte greu, totuși…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *