Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Iti vine sa crezi ca e aceeasi casa??? RUINE transformate intr-o locuinta moderna – IMAGINI

1-ruinele casei vechi inainte de renovare


Daca as avea jumatate de milion de dolari, cu o parte din bani mi-as face o casuta si apoi as calatori pana as cheltui ultimul banut. Si cred ca as reusi sa vad o mare parte din lumea asta mare… Dar Amy, o americanca, impreuna cu sotul sau de origine franceza, au preferat sa investeasca suma asta uriasa in renovarea unei singure case, pe care (pun pariu!) n-o mai recunosc nici ei.

Cladirea in varsta de 100 de ani din Atlanta a fost, la origini, sediul depoului de tramvaie din oras, fiind apoi abandonata si lasata sa se degradeze, pana in stadiul in care a fost gasita de cei doi soti dispusi sa investeasca o intreaga avere in niste ruine.

Amy povesteste ca si-au propus sa pastreze cat mai mult posibil din elementele arhitectonice originale ale constructiei, punand pret pe valoarea istorica a ruinelor. Asa ca au introdus in proiectul de reconstructie deschiderea fostei usi de intrare in garaj, ferestrele arcuite, pardoseala din ciment si zidurile din caramida, acestora alaturandu-li-se mai multe obiecte si elemente decorative vechi, colectionate de Amy si sotul sau: o scara interioara in forma de spirala din secolul 19, elementul decorativ in piatra sculptata ce imbraca focarul semineului si multe altele. Pasiunea cuplului pentru restaurare a dus pana intr-acolo incat au inlocuit caramizile sparte din peretii casei cu unele de aceeasi vechime, textura, dimensiune si culoare, pe care le-au cautat pe unde numai ei au stiut. Si toate acestea pentru a obtine un interior fara cusur, in care elementele noi se intrepatrund firesc cu cele vechi, iar mobilierul din lemn si decoratiunile in stil francez antic cu forme unduitoare se impletesc firesc cu cele industriale, dure si reci in esenta (pardoseala din ciment slefuit si peretii din caramida veche).

Renovarea vechiului depou de tramvaie a presupus si extinderea spatiului, nu doar la nivelul solului, ci si pe verticala, constructei adaugandu-i-se un etaj. Exterioul casei a fost vopsit in negru, parca pentru a accentua portiunile din caramida cu vechime de un secol lasate la vedere pe unul dintre peretii exteriori, vizibili din strada.

Amy ii sfatuieste pe cei ce sunt pe cale de a se inhama la un proiect similar, sa nu ezite nici macar o clipa la conservarea si restaurarea elementelor originale – prin care vor pastra si povesti istoria casei – daca vor sa aiba o locuinta deosebita, de care sa fie mandri, asa cum este ea de casa ei.

Eu, una, nu m-as incumeta la un asemenea proiect, cum am spus-o si la inceputul articolului, dar recunosc ca ii admir pe cei care o fac si ca ma bucur de fiecare data cand vad cum o cladire veche si valoroasa, atat din punct de vedere arhitectural, cat si din punct de vedere istoric, este readusa la viata de catre oameni care pretuiesc frumosul. M-as bucura sa vina o zi in care sa pot vedea toate cladirile vechi din centrul capitalei, si nu numai, restaurate la frumusetea lor de odinioara.

sursa foto: designsponge.com

Un răspuns la “Iti vine sa crezi ca e aceeasi casa??? RUINE transformate intr-o locuinta moderna – IMAGINI”

as dori sa stiu cat m-ar costa un acoperis de 180m2 inclus materialele acoperisul il doresc acoperit cu tigla iar scandura si capriori de la exteriorul casei o doresc sa fie finisata inclus balconul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *