Categorii
Intrebari de la cititori

La o casa din 2 containare maritime trebuie autorizatie constructie?

Buna ziua,
O scurta intrebare – La o casa din 2 containare maritime (12 m lungime buc) suspendata pe piloni beton armati cu distanta 2,5 intre containare si acoperis lemn + osb necesita autorizatie constructie?


Intrebare de la Ioana, pe adresa redactiei: La o casa din 2 containare maritime trebuie autorizatie constructie?

24 de răspunsuri la “La o casa din 2 containare maritime trebuie autorizatie constructie?”

din cate stiu, containerele nu pot fi incadrate in nici o categorie de constructii, dar cu birocratia din tara noastra nici nu stii la ce surprize de poti astepta de la autoritati. citeste cu atentie legea 50 din 29 iulie 1991, poate gasesti acolo informatii care te vor ajuta

In mod normal, orice fel de constructie care urmeaza sa fie racordata la apa curenta si electricitate are nevoie de autorizatie de constructie. In cazul containerelor cred ca autorizatia se numeste „autorizatie pentru amplasare containere” in baza careia puteti incheia contractele aferente cu furnizorii de utilitati din zona. dar cel mai bine este sa faceti o intrebare la primaria de care apartineti.

iata ce spune legea 50:

LEGEA nr. 50/1991, REPUBLICATA
Art. 3. – Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
g) organizarea de tabere de corturi, casute sau de rulote;
h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate în extravilan.

asa ca va sfatuiesc sa mergeti la primaria de care apartineti, asa cum a spus si dl mircea si sa solicitati informatiile necesare. sunt sigur ca nu va vor cere prea multe hartii (totusi nu e o constructie clasica, cu fundatie si toate cele), dar decat sa va treziti cu o amenda…

Buna seara domnul MACHE,
Peste 50% din populatia Romaniei face ceva….. cu legea 50/1991,mergeti prin catune si vedeti mii de case fara nici un proiect, fara nici o autorizatie, oamenii nu au bani sa-si cumpere o masina de pamant galben,sa-si faca 2-3 camere, de unde alti bani pentru autorizatii? Legea d-ta functioneaza la oras nu la sat…

Dle Mihai Lazar, din ce spuneti dvs reiese ca legislatia din Romania e valabila doar pentru cei de la orase? Cum vine asta? Legile nu sunt facute sa fie respectate de toata lumea?

Buna seara domnul Mache,
Legile din Romania sunt facute pentru noi toti,dar nu se respecta nici pe departe,in orice sat sau comuna veti vedea mii de constructii fara autorizatii,
fara un proiect,fara avize,de ce va mirati ? Nu traiti in ROMANICA ?
Cu stima

Dle Mihai Lazar, doamna Ioana a intrebat daca are nevoie de o autorizatie de constructie pentru constructia unei case din containere si NU daca exista in Romania case ridicate fara documentatia necesara. In plus, n-am contestat nicio clipa cele spuse de dvs. Intr-adevar, tara noastra e plina de constructii ilegale (pentru ca asa se numesc cele ridicate fara autorizatie), dar nu asta a fost subiectul intrebarii. Sunt sigur ca daca doamnei Ioana nu i-ar fi pasat de latura legala, si-ar fi construit casa fara sa mai puna intrebarea aici.

Cum s-a finalizat acest subiect ?
IOANA, care a pus intrebarea, a amplasat containerele de locuit ?
Cu sau fara autorizatie ?

Buna ziua,

as avea nevoie , va rog, de ajutorul dv. legat de un caz: pe un teren arabil dintr-un sat vreau sa pun pe niste stalpi un container nou de locuit , pe post de casuta de vacanta folosita uneori. Voi avea nevoie si de curent electric. Puteti sa-mi scrieti ca sa-mi fie clar de ce avize/ autorizatii voi avea nevoie ?
Mentionez ca terenul l-am primit ca si mostenire in urma unui deces. Acest teren apare , impreuna cu alte bunuri, in actul de succesiune. Terenul respectiv trebuie intabulat pe mine?Trebuie certificat de urbanism ?

Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.

Buna !

Revin cu intrebarea din 2015:

Cum s-a finalizat acest subiect ?
IOANA, care a pus intrebarea, a amplasat containerele de locuit ?
Cu sau fara autorizatie ?

Rog un raspuns din partea Ioanei sau din partea redactie.

Multumesc !

Buna !

Revin cu intrebarea din 28 aprilie 2015 privind finalizarea acestui subiect.

Rog un raspuns din partea Ioanei sau din partea redactie.

Multumesc !

Eu am un teren langa spre bragadiru fara constructii pe el si am facut contract de utilitati la enel pentru gradinarit .Am fost nevoit sa fac la poarta o mica constructie din bca 60 cm/60 cm si inaltimea de 1,5m cu o usa de vizitare in care am inclus contoarul ca asa mi-a cerut cei de la enel. Deci nu a fost nevoie sa am autorizatie de la primarie ptr utilitati .De ce as avea nevoie de autorizatie de la primarie ptr amplasarea unui container daca am deja curent?

domnule MACHE, si dvs. nu aveti dreptate. la litera g) se face referire la „organizarea de tabere”, iar la litera h) se face referire la „situate pe caile si spatiile publice” raspuns corect pentru intrebarea Ioanei: nu este necesar eliberarea A.C… ca se pricep mai mult sau mai putin sau deloc functionarii din primarii nu ma mai intereseaza

buna ziua!
ma chinui de vreun an sa ma bransez la curent electric pt. un teren intravilan in Sectorul 2.
Am ajuns in ultimul punct la Primarie, cand dupa 30 zile de asteptare, dupa ce am depus toata documentatia privind obtinerea unui certificat de urbanism pt. bransare la curent electric, mi s-a spus ca nu pot obtine acest certificat intrucat nu am autorizatie de constructie invocand un art. de lege.
Ma intereseaza cea mai simpla cale prin care pot obtine acest nenorocit de certificat de urbanism prin care sa ma bransez la curent…nu intentionez sa consteuiesc ceva neaparat… poate cel mult sa amplasez 1-2 containere.
ma intereseaza mai mult pt. iluminat!
Astept raspunsuri serioase si avizate pe cat posibil.

Bună ziua. Branșamentul este legatura intre reteaua de distributie a furnizorului si cea a consumatorului. Iar consumatorul nu este terenul, ci o construcţie, fie ea și provizorie. Certificatul de urbanism nu e nici autorizaţie de construire, nici autorizaţie de branșament, e un document de informare care precizează în ce condiţii poţi autoriza o construcţie sau un branșament.
Procedura obișnuită implică autorizarea unei construcţii, executarea lucrărilor de construire, recepţia lucrărilor de construire și de-abia atunci, când construcţia există și în acte și în realitate, se poate autoriza și branșarea ei la utilităţi. Sigur că pot exista tot felul de alte situaţii, dar eu, una, nu am înţeles în ce situaţie v-aţi încadra. Cert este că nu se poate branșa terenul, și las’ că văd eu ce fac pe el și la ce îmi trebuie curentul. Pentru că în funcţie de necesităţile de consum, branșamentul poate avea caracteristici diferite. Una e să branșezi un chioșc de ziare, alta e să branșezi un service auto, cu totul alta e să branșezi un atelier de producţie.
Dvs. cereţi răspunsuri serioase și avizate fără să specificaţi clar situaţia pentru care vă trebuie branșamentul, sau fără precizaţi măcar care e acel articol de lege invocat de primărie, că e important.
Nu vă bagă nimeni beţe în roate, dar nici nu poate să vă branșeze nimeni la Enel dacă nu știe ce vă trebuie acolo.

Buna ziua, am și eu o rugăminte la dumneavoastră, cei care va confruntati cu anumite probleme și anume eu aș dori să fac o construcție nu știu cât de cât de bine poate să fie dar aș vrea să o pun pe niște piloni de beton sau pe beceauri, pietre. noroc problema este în felul următor: Vreau și eu un răspuns clar de la dumneavoastră cei care va confruntati, dacă se cere autorizație de construcție, dacă mi se cer alte documente că ceea ce vreau să fac este demontabilă. Astăzi o las în locul ăsta peste 1.000 de ani omul de acolo. Problema este alta. Eu am un proiect făcut pentru o casă și două anexe plus un garaj. eu vreau să renunț la casă și la anexe și vreau să o pun pe asta suspendată undeva la 28 de metri pătrați. ce mă sfătuiți să fac că toți mă dau după o mână pe alta. nimeni nu spune ceva concret, clar, să spună da domnule trebuie asta asta și asta. vă rog frumos dacă cineva se confruntă cu această problemă sau mă rog, știe despre ce este vorba îl rog frumos să mă contacteze cu respect pentru toată lumea 0721301224

In Romania nu se concepe sa ai curent pe o proprietate decat daca ai si constructie? de ce sunt cele doua lucruri legate, dna Iacovenco? Am o gradina de 500 m2 la tara, ma duc acolo sa ma relaxez. Am nevoie de curent pentru diverse incepand de la udat gradina. Curent e tras pana la poarta.

acteinterne. pmb. ro/legis/acteinterne/AtachInt/AnexaH275_20.pdf
Gasiti aici procedura pentru bransamente.

Buna ziua am citit toate raspunsurile si intrebarile , nu ai nici una care sa se asemene cu intrebarea mea . Vreau sa-mi fac o casa din containare modulare , parter si etaj cu o amprenta la sol de 60 de m patrati, unde pot face un proiect pentru acest tip de casa ?
Multumesc

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire si o intrebare.
Am o casa, proprietate personala, in care locuiesc de 55 de ani
Vreau sa plasez in curtea mea personala un container de 6 metri lungime, fara fundatie, fara sarpanta, direct pe picioarele lui, in care sa-mi desfasor o activitate comerciala.
Nu o sa am nevoie de bransamente la apa si canalizare ( pentru astea am casa in care locuiesc, in aceiasi curte ), iar curentul electric il duc din casa pana la container ( la fel ca la orice camara sau magazie ), printr-un prelungitor.
Vad ca toate parerile si rasunsurile de aici sunt impartite si nu stiu care este varianta corecta. Deci, am sau nu am nevoie de autorizatie de constructie ca sa pun sau sa-mi fac singur acest container in curtea casei mele proprii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *