Categorii
Intrebari de la cititori

Mansarda locuibila la o casa din chirpici cu fundatie de piatra. Se poate?

Am o casa de 50 mp (construita in 1965) din chirpici cu fundatie de piatra, adanca de 90 cm, peretii au grosimea de 35-40 cm si as dori sa-i fac o mansarda locuibila. Care ar fi cea mai putin costisitoare metoda si cam la ce costuri se ridica o astfel de lucrare?? Multumesc.


Intrebare de la Alina, pe adresa redactiei: Mansarda locuibila la o casa din chirpici cu fundatie de piatra. Se poate?

4 răspunsuri la “Mansarda locuibila la o casa din chirpici cu fundatie de piatra. Se poate?”

Buna ziua d-na Alina.Santem o echipa din Teleorman si putem sa realizam o astfel de lucrare,dar trebuie vazut la fata locului.Daca va intereseaza ma gasiti la nr tel 0769942980.Va multumesc o zi buna.

M-ar interesa daca si-a facut cineva ceva asemanator.
…si cam pe la ce costuri(inclusiv proiect) De exp mansarda de lemn peste casa de chirpici.Si-a facut careva ? Ce conditii au fost impuse de expertul tehnic? A mai fost nevoie de o noua fundatie , ori au fost suficienti doar stalpi de sustinere ?

Buna Alina,

Mama mea are casa din chirpici cu mansarda de lemn, dar este pe cadre de beton armat si cu temelie de 80 de cm. In conditiile astea nu a avut nici o problema cel putin de 20 de ani incoace (de cand e construita).
Nu sunt experta dar as zice ca un perete de chirpic – care are toate sansele sa se taseze (aseze / comprime) in timp – nu e cea mai buna optiune peste care sa asezi direct – o mansarda!
Eu personal as turna cadre de beton sprijinite pe o specie de temelie pe langa/in jurul casei peste care as construi mansarda…
O zi buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *