Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

N-ai cum sa nu te indragostesti de aceasta casuta rustica! – 12 IMAGINI

9-dormitor rustic decorat cu piatra naturala si lemn masiv vechi


Cel putin asa mi s-a intamplat mie. M-am indragostit pe loc de una dintre casutele vechi din piatra din Madremanya, un satuc medieval spaniol, situat la putin peste o suta de kilometri de Barcelona, in regiunea Costa Brava, o zona minunata, unde muntele intalneste marea.

Construita in secolul XIV si renovata recent, Els Angels, cum a fost denumita de proprietari in onoarea sanctuarului Ingerilor (sanctuario dels Angels) din Gavarres, in care s-au casatorit excentricul pictor spaniol Salvador Dali si Gala, femeia pe care a iubit-o cu patima pana la sfarsitul vietii sale, casuta din piatra din imagini este definitia stilului rustic autentic, asa cum il vad eu. La etajul ei a fost amenajat un apartament cu suprafata totala de 100 mp, cu totul si cu totul deosebit, ce are doua dormitoare, doua bai, un living si o bucatarie, despartite de locul de luat masa si o minunata terasa amenajata pe acoperis. Casa face parte dintr-o gospodarie domneasca spaniola veche, restaurata si transformata intr-o asezare turistica rurala de toata frumusetea.

Pentru a salva cat mai mult din spiritul autentic al constructiei proprietarii au decis sa pastreze zidurile originale din piatra, fatada si aspectul exterior al casei. Iar pentru a obtine un interior luminos, practic si confortabil, acestia au ales sa demoleze o parte din peretii interiori, aducand la un loc incaperi precum sufrageria si bucataria, separate de locul de luat masa. Stilul rustic al apartamentului din casuta medievala, sustinut de greutatea pietrei naturale si de caldura lemnului, a fost completat cu multa pricepere de proprietarii care au ales cele mai potrivite piese de mobilier si decoratiuni, toate vechi sau macar aparent uzate si invechite, astfel incat sa nu creeze nici macar o nota de dezacord in interiorul atat de frumos in simplitatea lui. Mi-au sarit in ochi masutele de cafea din living si de pe mica terasa de pe acoperis, confectionate din geamantane vechi din piele, suprapuse intentionat neglijent, asezate pe covorul simplu din bumbac. O idee despre care – daca iti place – poti afla mai multe de aici: Rafturi si dulapuri din valize si geamantane.

Un alt element care mi-a starnit admiratia este pardoseala din caramida, despre care am mai vorbit noi la un moment dat si care armonizeaza perfect cu grinzile originale din lemn de pe tavanul inclinat, cu peretii din piatra naturala, cu piesele de mobilier rustice, cu decoratiunile antichizate si cu textilele din fibre naturale.

N-o sa insist mai mult pe descrierea apartamentului din casuta rustica spaniola, imaginile din galeria foto de mai jos iti vor povesti mai multe.

surse foto: canbassa.com, micasarevista.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *