Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

(P) Finisajul potrivit pentru stil de viata si intretinere – Finisaj polisat, matuit, antichizat pentru pardoselile de marmura

finisaje Marmura Maron Emperador


Alegerea finisajului potrivit pentru pardoseala dvs de marmura este importanta dar nu doar pentru o alegere pur vizuala. Cu siguranta aspectul general este important pentru dvs si schita dvs, dar finisajul pentru piatra dvs naturala s-ar potrivi mai bine in anumite zone ale casei sau finisajul poate afecta tipul intretinerii necesar in viitor.

Marmura este o alegere ideala pentru pardoseala. In afara de frumusetea sa, eleganta cu nervuri unice si optiuni de culori variate, specificitatea sa este impermeabilitatea la umezeala- care face ca pardoseala din marmura sa fie potrivita pentru zone ale casei in care este umezeala, precum hol, baie sau bucatarie. Sa stiti unde vreti sa folositi acest material de lux pentru atractivitatea sa, este doar primul pas – alegerea finisajului este cea mai importanta pentru viitoare piatra naturala in utilizarea pe care o alegeti.

Desi tipul de finisaj nu va influenta tipul de produs de curatat folosit pentru intretinere pe termen scurt, alegerea finisajului polisat, matuit, antichizat va afecta cu adevarat abilitatea dvs pe termen lung de a pastra marmura la fel ca in ziua in care a fost instalata.

Finisajul polisat- cel mai traditional finisaj pentru marmura este cel polisat, stralucitor. Confera un aspect elegant oricarei incaperi si este impresionat atunci cand este folosit in zone foarte vizibile. Pentru a pastra acea stralucire foarte mare pe o pardoseala de marmura, intretinerea polisarii va fi necesara pentru a scoate urmele de pasi precum micile coroziuni sau zgarieturi.

Exista cateva metode usoare de polisare pentru a infrumuseta marmura(polisarea cu praf sau cristalizarea polisarii sunt unele dintre ele) dar este important de retinut ca marmura polisata nu ar trebui amestecata cu marmura finisata prin alte metode, precum suprafetele matuite sau antichizate cu marmura polisata intr-un model in forma de tabla de sah. Este dificil a se restaura stralucirea marmurei polisate atunci cand este amenajata intr-un alt finisaj care poate fi uzat sau decolorat de catre acelasi proces. In mod similar amestecarea graniturilor sau altor pietre si marmura polisata intr-un model comun poate fi de asemenea problematica, deoarece astfel de combinatii ar putea elimina cele mai ieftine metode de polisare a marmurei, necesitand un proces mai speciallizat pentru a o mentine sau restaura. Cel mai bine este sa lasati o marmura polisata sa straluceasca ca o piesa centrala in pardoseala dumneavoastra..

Marmura polisata este versatila in aplicare- poate fi gasita cu usurinta in lastre pentru blaturi frumoase. O marmura polisata, lucioasa ramane rece si cu o temperatura controlata- o suprafata perfecta pentru a rula aluatul si a pregati produse de patiserie delicate.

Finisaj Matuit- Un finisaj matuit este un rezultat al polisarii, dar abrazivii sunt aplicati in diferite moduri decat pentru un finisaj polisat. Bucati de piatra sunt indepartate in acest proces pentru a lasa suprafata neteda, cu un aspect mat si culoarea pietrei usor mai deschisa decat inainte de finisare. Matuirea este atat un finisaj de inceput cat si un proces folosit uneori mai tarziu pentru a restaura piatra deteriorata. Un finisaj matuit este apreciat pentru aspectul sau mai moale si mai putin formal si este potrivit pentru pardoseli in zone cu trafic intens, deoarece este putin predispus la zgarieturi decat un finisaj polisat. Este de asemenea o alternativa mai putin alunecoasa fiind o optiune pentru zonele de locuit. Mai mult decat atat, coroziunile sunt mai putin vizibile. Totusi, procesul de finisare deschide porii pietrei- ceea ce o face mai vulnerabila la patare. O marmura colorata deschisa la culoare precum Emperador Light ar putea cu usurinta absoarbe petele daca nu este impermeabilizata regulat.

Toate zonele cu « trafic intens » nu sunt la fel; prin urmare, o marmura de culoare deschisa cu un finisaj matuit ar fi mai potrivita pentru aceste zone cu trafic intens in care scurgerile de lichide sunt mai putin probabile ; o suprafata matuita se potriveste pentru un hol, intrare sau baie dar necesita intretinere speciala pentru o pardosela in bucatarie sau sufragerie unde scurgerile de alimente acide trebuiesc sterse imediat.

Finisajele matuite nu sunt doar pentru pardoseala, bineinteles. Blaturile matuite sunt foarte populare. Asa cum am mentionat acestea sunt mai putin predispuse la zgarieturi. In plus, coroziunile sunt mai putin vizibile deoarece suprafata este deja mata. (Coroziunea are tendinta de a indeparta stralucirea de pe o piatra naturala).
Finisajul antichizat – un finisaj antichizat pe o placa de marmura este mai degraba lustruit decat polisat, rezultand un aspect neted dar deteriorat sau uzat. Spre deosebire de stralucirea intensa a unei pardosele polisate, un finisaj antichizat duce la o suprafata cu un aspect mai natural cu fisuri, crapaturi si margini inegale.

Desi este posibil sa creeam o pardoseala cu un finisaj antichizat din placi de marmura, aplicatii mai comune de finisaj antichizat sunt pe mozaicurile de marmura. Textura aditionala a unei marmure antichizate adauga profunzime si varietate unei incaperi. Deoarece farmecul ei este un aspect imbatranit, o marmura cu un finisaj antichizat este ideala pentru zone cu trafic intens, chiar si acele in care scurgerile sunt posibile, precum si zone in care o suprafata texturata este necesara, precum in baie unde o placa neteda este aluncecoasa atunci cand este umeda.
Murdaria si zgarieturile vor afecta capacitatea marmurei de a reflecta lumina, dar cu un finisaj antichizat, suprafata nu reflecta lumina. In schimb, o marmura antichizata include o patina care se potriveste foarte bine cu lumea antica, veche sau teme rustice- este folosita in suprafete intinse sau ca finisaj decorativ. Ca orice pardoseala de marmura, totusi, se recomanda curatarea regulata pentru intretinere zilnica, si o impermeabilizare este necesara pentru a preveni decolorarile semnificative precum si a evidentia culoarea naturala a pietrei, deoarece antichizarea ofera initial marmurei un aspect calcacaros.

Rock Star Construct ofera o gama variata de modele de marmura frumoase in cele mai populare finisaje, culori si marimi de lastre si placi. Marmura este o alegere excelenta pentru pardoseala- fara indoiala cel mai popular material pentru pardoseala dintre pietrele naturale in lume- si cu finisajul potrivit, marmura isi poate gasi un loc in orice incapere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *