Categorii
Intrebari de la cititori

Pot aplica vopsea lavabila direct pe perete de rigips, fara glet?

Buna seara. As vrea sa stiu daca pot aplica vopsea lavabila direct pe peretele de rigips, fara sa aplic glet. Stiu ca se aplica oricum doar la imbinari, dar nu as vrea sa aplic glet peste tot. Se vor vedea urmele? Daca aplic vreo 3-4 straturi de lavabila, ar fi bine? Oricum m-ar costa mult mai putin decat gletul.
Multumesc.


Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Pot aplica vopsea lavabila direct pe perete de rigips, fara glet?

6 răspunsuri la “Pot aplica vopsea lavabila direct pe perete de rigips, fara glet?”

Buna ziua domnul Ionut,
Se poate da vopsea lavabila direct pe rigips,dar mai inainte trebuie data o amorsa, gletul se foloseste pentru a indrepta micile denivelari, dar la rigips nu e nevoie daca e inbinat si montat corect.
Cu stima

vreau sa-i raspund lui Ionut ca este posibil sa dai cu lavabila pe rigips fara glet fara a se vedea o diferenta foarte mare fata de cele cu glet.Eu si sotul meu am renovat singuri doua camere si un hol in casa de la tara si am dat cu laqvabila pe rigips (atentie sa prinda buine amorsa pe rigips,adica pe unde nu se prinde mai revii)si nu este nici o diferenta.

Va rog frumos sa imi spuneti si mie , ce fel de amorsa trebuie sa dau? Aceea de aracet? Si chiar nu se vad urmele pe varul lavabil? Multumesc a anticipat!

Doamnelor si domnilor:
In toata Nord America se foloseste gletul pentru a ascunde imperfectiunile generate de instalarea rigipsului: suruburi, imbinari. In rest, dupa finisarea suprafetei, se aplica vopseaua fara amorsa fara nimic.
O vopsea de calitate este Benjamin Moore, care este putin mai dificil de aplicat ca muncam insa este ata de buna, ca se joaca pisica cu chearele pe ea si nu o zgarie.
Rigipsul se instaleaza peste orice. Vopseaua peste care doriti sa aplicati rigipsul trebuie degresata cu substante specifice inainte de instalarea rigipsului.
Bafta multa.

Buna seara am si eu o intrebare fac o renovare intr-o cladire placata cu rigips si am ceva probleme .Meseriasii care au facut placarea au montat placile de rigips pe dos eu acum cand fac reparatiile si dau su var se umfla tot varul vechi ce pot face va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *