Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

TU ti-ai schimba casa pe o astfel de cabana din lemn? GALERIE FOTO

4-cabana din lemn in copac trancoso brazilia


Initial, acest articol avea un alt titlu, pe care am decis sa-l schimb, dupa ce am vazut reactia lui Andrei la vederea imaginilor din galeria foto de mai jos, care si-ar schimba casa cu aceasta cabana. Stiam ca-i plac constructiile rustice din lemn, iar cea din povestea de astazi este mai mult decat frumoasa, designul ei integrandu-se perfect in decorul tropical al locului in care a fost ridicata.

Dar sa revenim la povestea casutei din lemn ce apartine unei familii compusa din doi adulti si sapte (da, sapte!) copii.

De mai bine de 20 de ani, cuplul de designeri americani Cortney si Robert Novogratz se ocupa de proiectarea, renovarea si amenajarea diverselor spatii si proprietati din SUA si din afara granitelor. In timpul desfasurarii unui proiect in localitatea Trancoso, Brazilia, cei doi americani s-au indragostit de frumusetea locului, luand decizia de a-si cumpara o casa in apropierea plajei. Casa pe care au cumparat-o avea nevoie de reparatii si lucrari de renovare si cum proaspetii sai stapani erau mai mult decat experimentati in domeniu, aceasta etapa a fost dusa cu bine la bun sfarsit, astfel incat acum familia Novogratz detine o superba proprietate (complet diferita de resedinta permanenta din zidarie pe care acestia o detin in Manhattan, New York), situata intr-un adevarat paradis tropical, unde se pot refugia in vacantele de peste an.

Dar cel mai indragit loc al familiei de pe intreaga proprietate este cabana din lemn, construita de la zero de Cortney si Robert. Un dormitor romantic, un living deschis spre exterior, o baie spatioasa si o mini bucatarie se desfasoara in mai putin de 50 metri patrati. Cum e si firesc, lemnul predomina in toate incaperile cabanei rustice cu iz exotic. Si, desi imi place tot ce am vazut in imagini, cea mai spectaculoasa mi se pare dubla cabina de dus, placata cu piatra. Ineditul cabinei consta in instalatia de dus montata pe tavan, compusa din doi busteni goliti de miez prin care trec jeturile de apa. O gaselnita faina de tot, la care, recunosc, nu m-as fi gandit.

Constructia ridicata pe piloni solizi din lemn este inconjurata de palmieri si alte plante exotice, iar sub ea, pe un pat generos de pietris a fost amenajat un alt loc de relaxare, o mini terasa cu fotolii, taburete si un balansoar, pentru cei mai mici membri ai familiei Novogratz.

Are dreptate Andrei. Tare faina mai e cabana asta din lemn!

surse foto: casa.abril.com.br, thenovogratz.com

3 răspunsuri la “TU ti-ai schimba casa pe o astfel de cabana din lemn? GALERIE FOTO”

nu nu mi-as schimb casa pe o astfel de cabana .lemnul putreyeste il mainca cariile. iar vila mea este din caramida poroterm si beton armat

De acord cu Cati: nu, nu mi-aș schimba casa pe o asemenea cabană. Si asta, din 2 motive: 1.sunt omul muntelui( și tradiționalist când vine vorba de arhitectura unei cabane) ; 2.pentru cei care văd doar pozele, le zic atât : „locuiți un timp în asemenea zone tropicale, ca să vedeți dacă vi se potrivește (clima, umiditatea, gângănii etc)”. Eu nu găsesc nimic fascinant să trăiești în zone care dau bine în poze, dar în care realitatea locului e departe de poză (nu aș da nicicând răcoarea muntelui pe o zonă în care umiditatea e atât de mare, încât ți se scurge – la propriu-zis apa pe cele curbate zone dorsale 😉 :p)
Repet: depinde de gusturi! Eu -> Nu!

pt cei ce cunosc lemnul nu putrezeste asa usor cum cred unii asa ca este mai usor sa spui ca nu se preteaza la noi; dar este foarte frumoasa acolo unde este

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *