Categorii
Intrebari de la cititori

Ytong este termoizolant? Mai este necesara izolarea exterioara?

BCA-ul Ytong este termoizolant? Mai este necesar sa izolezi peretii exteriori odată ce ai zidit cu bca Ytong???


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Ytong este termoizolant? Mai este necesara izolarea exterioara?

16 răspunsuri la “Ytong este termoizolant? Mai este necesara izolarea exterioara?”

Buna Adrian,

Da, este necesar sa izolezi peretii exteriori daca ai folosit BCA Ytong. Motivul este urmatorul: termoizolatia,executata corect, este un sistem care este creat strict pentru acest scop, sa termoizoleze. Zidaria, nu are aceasta proprietate deoarece la imbinari vor aparea punti termice, mortarul neavand proprietati termoizolatoare. Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie: constantin@solutiapotrivita.ro si facebook.com/solutiapotrivita.

Dle Constantin,

Fara a lua in discutie coeficientul de transfer termic al zidariei Ytong, va pot spune ca rostul de mortar reprezinta un coeficient absolut neglijabil!

In cazul blocurilor Ytong (care sunt prevazute cu imbinare nut si feder), grosimea rostului adezivului in strat subtire (pe care producatorul il livreaza gratuit 1 sac/palet) este de numai 1-3 mmm. Deci e ceva total diferit decat zidaria clasica unde puntile termice formate de zidaria clasica sunt evidente si de luat serios in calcul.

Pe de alta parte, revenind la intrebare, nu cred ca se poate da un raspuns la ea. In primul rand lipsesc doua detalii: (1) tipul de BCA Ytong si (2) grosimea peretelui de BCA Ytong.

(1) Exista 3 tipuri de BCA Ytong: Basic (500Kg/m3), A+ (400Kg/m3) si Forte (600Kg/m3)

Basic este modelul standard, in timp ce A+ are proprietati izolatoare ridicate iar Forte are portanta (pana la 2 niveluri). Evident, A+ si Forte sunt mai scumpe decat Basic (cu aproximativ 30%)

(2) Un perete din Ytong Basic de 25cm este mai slab termic decat unul de Ytong A+ dar mai bun decat unul Ytong Forte de aceeasi grosime.

Nu am facut un calcul desi am ales sa construiesc cu Ytong Basic de 35cm tocmai din aceleasi ratiuni. Insa, onest, nu cred ca ma va scuti de a izola casa cu polistiren. Pur si simplu, nu cred ca e suficient doar peretele de BCA.

Conform catalogului Ytong, U = 30W/m2K = Ytong Basic 35cm = Ytong A+ 30cm

In concluzie, combinatie dintre tipul de BCA YTONG (1) si grosimea (latimea) blocului de BCA ar putea rezulta intr-un coeficient de transfer termic foarte bun. Intrebarea ramane: daca este suficient si cat va costa aceasta solutie comparativ cu o zidarie din caramida eficienta pe 25 + izolatie.

a folosit cineva acest ytong a+?, cum vi se pare? Eu am facut o camera cu bca normal dar acum as vrea sa imi iau dintr-asta. Deci, ceva pareri?

eu am folosit de asta a+. partea foarte buna la el e ca nu ii mai trebuie izolatie. eu am de 3 ani jumate casa si n-am avut nicio problema cu mecegai condes si alte de astea. iarna a fost cald, vara e racoare. merita investitia.

Ziditi cu A+ , fara izolatie , lasati casa sa respire + sistem de incalzire in pardoseala . Daca nu ati zidit inca montati sistemul de incalzire sub placa fundatiei „sistem industrial” — mult mai econom si mai confortabil . Totul trebuie sa respire . Nu izolati beciurile , faceti doar aerisiri diagonale dedesuptul placii fundatiei cu evacuare afara cu pvc 110 – intrare pe sus , evacuare pe jos diagonal . Faceti drenaje „sanatoase” la orice constructie asa cum prevede specialistul in domeniu : pietris + tub de dren 110 + geotextil + membrana cu crampoane . Folositi materiale de calitate , cititi date tehnice de doua ori apoi cumparati produsul . Ginditi pe termen lung si veti avea o casa trainica si sanatoasa . Eu asa am facut . Va doresc multa sanatate si perseverenta …

Ati folosit structura pe cadre la construirea casei cu ytong A+ sau ce fel de solutie constructiva ati ales?

AM CONSTRUIT CU YTONG , 40 cm. casă parter + etaj . construcție pe cadre de beton, așa a spus că este bine proiectantul. tencuială ext., int. aproximativ 1,2 … 2 cm. exterior tencuială decorativă siliconată. interior glet+vopsea lavabilă de interior, ytong. a rezultat un perete cu grosimea de 42,5 cm, aproximativ. Casa are suprafață construită 145m.p.; iar utili 114m.p. Vara,nu am nevoie de aer condiționat . Iarna am o temperatură în casă de 23 …24 grade, încălzesc cu o centrală pe lemne, cu ardere lumânare de 18kw. iarna trecută am consumat 6tone lemn fag+stejar + o tonă bricheți cărbune. concluzia, bca ytong este un bun izolator termic.

Buna ziua
Vreau sa construiesc in primavara si nu stiu ce sa aleg bca ytong sau caramida. Observ ca majoritatea folosesc caramida…90% din constructii sunt din caramida. Bca ul este cumva cancerigen….radioactiv?

Am construit casa acum doi ani cu Ytong A+ 50 fără izolație suplimentară. Grinzile si stâlpii izolate cu Multipor de 20 cm.
Recomand Ytong A+ 50, experiența mea cu casa după ce au trecut deja 2 ierni este extrem de pozitivă. Ca utilități, nu am vrut să instalez gaz, am totul pe curent electric, fără centrală, cu incalzire premium in pardoseală si boiler performant de la Ariston pentru apa caldă. În cele 2 ierni de până acum factura pentru încalzire s-a încadrat intre 300 și 500 lei în cele mai friguroase luni de iarnă. In prezent nu mai plătesc nimic la utilități pentru că am instalat panouri fotovoltaice dar asta e altă discuție.
Ideea e că se poate contrui o casă cu coeficient pasiv și în România fără izolație în pereți.

Oh Octavian pot avea adresa ta de email? Ma gandesc sa cumpar panouri fotovoltaice si doresc sa stiu mai multe info…

Intrebare pentru Octavian.
Poti te rog sa imi spui mai multe despre constructia ta si mai ales despre incalzirea electrica in pardoseala? Terenul nostru nu are acces la gaz si nu stim inca pe ce sa mergem cu incalzirea (centrala pe lemne / peleti sau electric). O adresa de email sau un contact daca nu cer prea mult, sa iti mai cerem niste sfaturi / pareri. Multumesc tare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *