Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

6 bucatarii suedeze practice si confortabile – sursa de inspiratie

1-bucatarie suedeza moderna cu accente rustice mobila pe coltPotrivit unui studiu efectuat de Institutul National de Statistica, femeile din Romania consuma, in medie, patru ore si jumatate din fiecare zi pe treburile casnice, chiar daca au si serviciu. Aproximativ un sfert din acest timp este alocat activitatilor din bucatarie, prepararii mancarii si spalarii vaselor.


Prin comparatie, femeile din alte state europene nu dedica nici jumatate din acest timp activitatilor casnice, preferand sa puna pe masa alimente semipreparate, servite in vase de unica folosinta.

De cand am aflat despre aceasta statistica ma gandesc ca amenajarea unei bucatarii confortabile si bine dotate este mai importanta chiar decat amenajarea livingului, in care multe dintre noi, femeile, nu ajungem decat sa strangem dupa ceilalti membri ai familiei noastre. Asa ca, daca esti in pragul renovarii, iti recomand sa aloci o parte substantiala din buget pentru amenajarea bucatariei, astfel incat pe viitor sa te poti bucura si tu de mai multe ore libere.

Un exemplu de urmat sunt bucatariile suedeze: simple, compacte, ergonomice si excelent compartimentate, astfel incat totul sa se afle la indemana, usor de gasit si la fel de usor de strans si de pus la loc.

Da, este adevarat ca multe dintre bucatariile lor sunt mai spatioase decat cele de la noi, dar si in Suedia exista destule apartamente si garsoniere mici, insa sunt atat de bine organizate, incat nu lasa impresia de spatiu mic si inghesuit.

Ca sa te convingi, ti-am pregatit o colectie de imagini cu 6 bucatarii suedeze de diferite dimensiuni, din care te poti inspira, in caz ca vrei sa o renovezi pe a ta.

sursa foto: design-remont.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *