Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Apartamentul simplu, modern si elegant al unui specialist in amenajari interioare

1-living si birou apartament modern amenajat in nuante de bej si maro


Elementul cheie, cel in jurul caruia a fost conceputa intreaga amenajare a apartamentului cu doua camere, este peretele de sticla care separa bucataria de locul de luat masa.

Apartamentul cu pricina ii apartine lui Pepe Llaudet, un designer talentat din Spania. Pornind, asa cum spuneam, de la ideea de a izola bucataria in spatele unui perete din sticla transparenta, dar si de la stilul de viata al familiei sale, decoratorul spaniol a ales o amenajare in stil modern cu accente clasice.

Separarea bucatariei cu ajutorul zidului din sticla este foarte utila, spune proprietarul, deoarece impiedica raspandirea mirosului de mancare prin intreaga locuinta, in timp ce lumina naturala poate sa circule in voie.

Forma lunga si ingusta a bucatariei a permis proiectarea pe doua laturi a garniturii de mobilier: in latura dinspre locul de luat masa a fost integrata chiuveta, iar in cea de pe peretele opus a fost intergata plita. Designul liniar si simplu al mobilierului este completat de culoarea alba care, desigur, amplifica senzatia de luminozitate in bucataria zugravita intr-o nuanta neutra de gri, aceeasi pe care o regasim si in celelalte incaperi ale apartamentului.

Loc de luat masa integrat in living

Daca arunci un ochi pe schita apartamentului, vei vedea ca locul de luat masa isi putea gasi loc si in alte zone, una dintre acestea fiind unghiul format intre latura ocupata de bucatarie si cea ocupata de living, chiar in dreptul ferestrei. Dar Pepe a decis sa pastreze locul de luat masa la vedere, atribuindu-i oarecum rolul principal din livingul open space. In acest fel, musafirii pot interactiona cu proprietarii casei, chiar daca acestia mai au de lucru in bucatarie, inainte de servirea mesei.

Un birou ingust in forma literei L, amplasat in spatele canapelei coltar, delimiteaza vizual zona de relaxare din living de locul de luat masa. Si acesta, ca majoritatea pieselor de mobilier din apartamentul cu doua camere, are un design modern minimalist si este confectionat din lemn, intr-o nuanta deschisa si placuta, care se asorteaza perfect cu griul de pe pereti, formand in acelasi timp un contrast discret si elegant.

Dormitor cu dressing generos

Pentru ca suprafata dormitorului i-a permis, proprietarul a decis sa-l imparta in doua zone: cea de dormit si zona dressingului. Cele doua sunt separate de o comoda proiectata cu dulapuri de depozitare pe latura dintre dressing si cu rafturi pe latura orientata spre pat. Si pentru dormitor, ca pentru celelalte incaperi ale apartamentului, au fost alese finisaje in nuante de gri si bej.

De ce mi-a atras atentia apartamentul lui Pepe? Pentru ca mi se pare aerisit, luminos si in acelasi timp intim si pentru ca paleta cromatica si stilul de amenajare alese exprima, pe langa confort, si un soi de eleganta, fara a-l face prea pretentios si sobru. Tie cum ti se pare?

sursa foto: elmueble.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *