Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Cand pasiunea devine stil de viata – o casuta amenajata in stil Provence

casa stil provence


Ai descoperit ca-ti place un stil anume, dar crezi ca nu s-ar potrivi cu forma si arhitectura casei tale? Ca sa vezi ca orice este posibil, te invit sa vezi imaginile unei case tipic spaniole dintr-un satuc aflat la mica distanta de Barcelona. Nimic din aspectul exterior al acesteia nu tradeaza stilul ales pentru amenajarea interioarelor.

Neus Mola, o spanioloaica indragostita de stilul Provence, a decis sa-si decoreze casuta tipic spaniola dupa pofta inimii si este foarte mandra de rezultat. Si cum sa nu fie, cand mare parte dintre elementele decorative si finisajele casei au fost realizate chiar de Neus? Iar acum, casuta oglindeste fidel personalitatea si gusturile stapanei sale.

Pentru a nu face nota discordanta cu celelalte constructii ale satucului in care se afla casa, Neus a ales sa o zugraveasca intr-o bogata nuanta de portocaliu, cum ii sta bine unei casute spaniole traditionale. Portocaliul, domolit pe alocuri de vernilul placut si linistitor al obloanelor de la ferestre, contrasteaza vesel cu verdele plin al padurii ce o inconjoara. Pe terasa casei stapana si-a amenajat un loc de luat masa in aer liber, scaldat de verdeata, dar si o zona de relaxare, dotata cu o minunata bancuta din fier forjat, asa cum intalnesti in casele din zona Provence.

Interior amenajat in stil Provence

Odata ce pasesti in interiorul casei, decorul se schimba radical. Culorile puternice si intense dispar ca prin minune, facand loc unui paletar in care predomina albul, cremul, nuantele stinse de galben si mult lemn natur. De altfel, recunoaste stapana locuintei, albul este culoarea sa preferata si de aceea a folosit-o cu prisosinta atat in zugraveala peretilor, cat si in perdelele care imbraca ferestrele mari si luminoase ale dormitorului, in husele canapelelor din living sau in covoare. Albul domneste, presarand liniste si armonie si aducandu-i casei acea aura romantica si in acelasi timp rustica, specifica stilului Provence. Din loc in loc, parca tot pentru a confirma frumusetea si puritatea albului, se mai intrezareste cate o dunga din pardoseala placata cu gresie maronie, acoperita cu covoare albe din lana si bumbac.

elmueble.com

2 răspunsuri la “Cand pasiunea devine stil de viata – o casuta amenajata in stil Provence”

Sunt interesat de tranformarea unui garaj pentru mașină într-o mică și frumoasă casă de vacanță, prin construirea unui nivel și compartimentarea construcției . garajul este confecționat din bolțari și are beci.
dacă aveți soluții,
Cu stimă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *